• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Risrand med reker og sopp

Tilbehør / Sopp

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g langkornet ris
2 ts salt pr. liter vann
1 ts karri
1 grønn og 1 rød paprika
150 g sjampinjonger
2 ss smør eller margarin
2 ss sitronsaft
3 ss hvetemel
2 dl hvitvin
2-3 dl buljong
150 g kokt skinke
250 g rensede reker
salt
hvit pepper

garnityr:
halve sitronskiver
persille

Bruksanvisning

Kok opp rikelig med saltet vann. Dryss risen i og tilsett karri. Kok risen til den er mør, 12-13 minutter. Hell kokevannet fra og spyl risen med kaldt vann. Smør en randform og pakk risen tett i den. Hold risen varm.

Rens paprikafruktene og skjær dem i fine strimler.

Rens og vask sjampinjongene og skjær dem i tynne skiver.

Damp paprika og sopp i smør og sitronsaft et par minutter.

Dryss på hvetemel og rør godt.

Spe med hvitvin og så mye buljong at det blir en relativt tykk saus. La det koke minst 10 minutter.

Tilsett finstrimlet skinke og det meste av rekene (hold av noen til pynt). Varm sausen, men la den ikke koke. Smak til med salt og pepper.

Server risranden hvelvet på fat med stuingen i midten og garnert med halve sitronskiver og persille.

Tilbehør / Sopp


Sum Oppskrifter 143 funnet


Bløtetid for tørket sopp

Brun soppsaus

Bulgarsk soppsalat

Bulgarsk soppsuppe

Burger-sopp

Champignonsalat

Delikatessesopp

Dillsyltet sopp

Dypfryst sopp

Eddiksyltede kantareller

Eddiksyltet skogsopp

Egg sjampinjonger

Finsk soppsalat

Finsk soppsuppe

Fløtestuet sopp

Forvelling av sopp

Frysing av sopp

Fylte sjampinjonger

Fylte sopphatter

Gratinert rørsoppstuing

Gratinert sopp-postei

Grønn soppsaus

Gåselever med svart trompetsopp og purre

Helstekte sopphatter

Hermetisering av sopp

Hvitløksopp

Hvitløksopp som i Bordeaux

Kantarell- og blomkålgrateng

Kantarellomelett

Kantarellsalat

Kantarellsmørbrød

Kantarellsuffleer

Kantarellsuppe

Kantarellsuppe på viltfond

Kantarellsylte

Kokte soppboller

Konservering av sopp

Kraft av tørket sopp

Lunsjsmørbrød med sopp

Lys soppsaus

Malte soppkaker

Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk

Marinert (sursyltet) sopp

Marinert sjampinjong i eddiksaus

Marinert sopp i eddiklake

Marinert sopp med egg

Matriskesuppe

Ovnsrett med sjampinjong

Ovnssopp

Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp

Panne med poteter og sopp

Parisersjampinjong

Piroger med sopp

Pyttipanne av kantareller

Rensing av sopp

Ris med sopp

Risrand med reker og sopp

Salat av saltet sopp

Saltet sopp

Sitronsopp

Sjamoinjonger på fransk maner

Sjampinjong i fløtesaus

Sjampinjong i fløtesaus

Sjampinjong i portvin

Sjampinjong-cocotter

Sjampinjongcroutonger

Sjampinjonger i ostesaus

Sjampinjonger med fersk geitost

Sjampinjonger med nye løk

Sjampinjonger som i Bordeaux

Sjampinjongfylte posteier

Sjampinjongkaker

Sjampinjongpasta

Sjampinjongpuddinger

Sjampinjongris med kalvekjøtt

Sjampinjongstuing med bacon

Sjampinjongsuppe fra Brüssel

Sjampinjongterte

Skarpe risker

Skogsopp-paté

Skogsoppgryte

Små soppbrød

Sopp á la Jens

Sopp fra Verona

Sopp fylt med fetaost

Sopp i rødvin med korianderfrø

Sopp i sennepssaus

Sopp innbakt i ris

Sopp og skinke i form

Sopp som i Ungarn

Sopp- og løkfres

Sopp- og mais-panne

Sopp- og makaronigrateng

Sopp- og nøttesalat

Sopp- og pølsegrateng

Sopp-hatter

Sopp-pai

Sopp-piroger

Sopp-pudding

Sopp-pytt

Soppadeller

Soppanne med karripoteter

Soppborsjtsj

Soppbrød

Soppkompott med rødløk

Soppmarmelade

Soppquiche

Sopprisotto

Sopprull

Soppsalat fra Minsk

Soppsaus med persille

Soppsmør

Soppsoya

Soppstuing

Soppsufflé

Soppsuppe

Soppsuppe med eggetråder

Sopptartaletter

Soppvorschmack

Spaghetti med laks og kantareller

Spanske sjampinjonger med hvitløk

Spissmorkelsuppe

Steinsopp med hvitløk

Steinsopp-paté

Steinsoppsalat

Steinsoppsufflé

Stekt sopp

Stekt sopp i rømme

Stekt sopp med hvitløk

Stekt steinsopp i rømme

Stekte soppboller

Stubbeskjellsoppsuppe

Suppe med traktkantareller

Syltede kantareller

Syrlig soppsuppe

Tarteletter med sopp

Tomatsopp

Tomatsopp med ris

Traktkantarellstuing

Traktkantarellsuppe

Trøffelomelett

Tørking av sopp

Uzbekistansk soppsuppe

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen