Flere resulteter finnes under oppskriften
4 faste fileter av torsk, ca 2 ½ cm tykke
saften av 1 sitron
litt finhakket bladpersille
1 kvist finhakket mynte
3 ss olivenolje
salt
nykvernet svart pepper
50 g purre i fine strimler
2 finhakkede hvitløkfedd
50 g usaltet smør
200 g svart trompetsopp, rengjort og strimlet
1 bunt gressløk, grovhakket
1 ¼ dl crème fraîche
Skyll og tørk torskefiletene. Sett dem til side.
Varm en liten langpanne med slippbelegg i 10 minutter i ovnen ved 230 C.
Bland sitronsaft, persille, mynte, olivenolje og litt salt og pepper.
Legg torskefiletene i den varme langpannen og fordel rikelig av urteblandingen på filetene. Sett dem straks i ovnen. Fisken trenger maksimum 10 minutter. Hvis den er melkehvit helt gjennom på det tykkeste og deler seg lett i flak, er den ferdig.
Mens fisken er i ovnen, freses purrestrimler og hakket hvitløk i smør i stekepannen. Etter noen minutter tilsettes soppen. La soppen frese på sterk varme under hyppig omrøring så væsken fra soppen koker inn.
Til slutt tilsettes gressløk, crème fraîche og salt og pepper. Ta torskefiletene ut av ovnen og anrett dem over soppsausen på varme tallerkener.
Gåselever med svart trompetsopp og purre
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Ovnsstekt torsk med svart trompetsopp
Sjampinjonger med fersk geitost
Sopp i rødvin med korianderfrø
Spaghetti med laks og kantareller