• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Det iranske kjøkken

Internasjonale / Iran

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Det er ingen ingredienser.

Bruksanvisning

Iransk kokekunst er like mangfoldig, interessant, opprinnelig og skiftende som mønstrene i de berømte persiske teppene.

Ris er for iranerne hva spaghetti er for italienerne, pariserloff og pommes frites for franskmennene og poteter for nordmenn.

Fåre- og lammekjøtt stør øverst på iranernes matliste. Så følger okse- og kalvekjøtt. Svinekjøtt spises ikke. Landets offisielle relgion er som kjent islam.

Ris og fårekjøtt preger altså det iranske kjøkken, men det gjør også yoghurt, grønnsaker, løk, hvitløk, sterke krydder og krydderurter.

I Iran produseres og drikkes en del øl, men kanskje særlig vin drikkes ved hovedmåltidet. Blant sterkere drikker bør man først og fremst nevne arak, som er risbrennevin.

Iranerne drikker lite kaffe, men sin chai – te – kan de neppe tenke seg å unnvære

Internasjonale / Iran


Sum Oppskrifter 14 funnet


Det iranske kjøkken

Fylte auberginer (Dolmeh bademjan)

Fylte epler (Dolmeh sib)

Fylte grønne pepperfrukter og tomater (Dolmeh felfel sabz va gojeh)

Kompott av frisk frukt (Compote miveh tazeh)

Kylling-kebab (Djudjeh kebab)

Kålruletter (Dolmeh kalam)

Lammegryte (Abgusht)

Nudelsuppe (Ashe reshte)

Ris og lam (Tah chin)

Ris, lam og grønnsaker (Sabzi polo)

Spiddstekt lammekjøtt med ris (Chelo kebab)

Tabriz-kjøttboller (Kufteh tabrizi)

Yoghurtsalat (Mást va khiar)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen