• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Ris og lam (Tah chin)

Internasjonale / Iran

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kg lammebog eller -bryst MARINADE: 6 dl yoghurt ¼ ts kanel ½ ts salt ¼ ts pepper 1 ts safran TILLEGG: 3 dl ris 1 ts safran 1 ss salt 100 g smør 2 eggeplommer

Bruksanvisning

Rør krydderne ut i yoghurten og la kjøttet ligge 7-8 timer i denne marinaden. Legg kjøttet i ovnspannen og stek det ca 1 time ved 200 C, slik at det blir mørt. Kok risen mør og løs. Bland marinaden som ble brukt til kjøttet med eggeplommene, eventuelt også litt safran. Rør sammen 5-6 ss ris sammen med ¼ av smøret og rør dette igjen sammen med yoghurten. Fordel denne blandingen i bunnen av en stor gryte og legg kjøttet oppå. Rør resten av risen sammen med resten av smøret og ha denne blandingen over kjøttet. Legg på lokk og la retten dampe ca 15 minutter.

Internasjonale / Iran


Sum Oppskrifter 14 funnet


Det iranske kjøkken

Fylte auberginer (Dolmeh bademjan)

Fylte epler (Dolmeh sib)

Fylte grønne pepperfrukter og tomater (Dolmeh felfel sabz va gojeh)

Kompott av frisk frukt (Compote miveh tazeh)

Kylling-kebab (Djudjeh kebab)

Kålruletter (Dolmeh kalam)

Lammegryte (Abgusht)

Nudelsuppe (Ashe reshte)

Ris og lam (Tah chin)

Ris, lam og grønnsaker (Sabzi polo)

Spiddstekt lammekjøtt med ris (Chelo kebab)

Tabriz-kjøttboller (Kufteh tabrizi)

Yoghurtsalat (Mást va khiar)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen