• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fylte auberginer (Dolmeh bademjan)

Internasjonale / Iran

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 eggeplanter (auberginer)
3 tomater
100 g fersk sopp
100 g kokt skinke
salt
hvit pepper
2 ss hakket persille
1 hvitløkfedd
3 ss reven ost
1 ss smør

Bruksanvisning

Del eggeplantene i to langsetter. Bruk en spiss kniv og løsne fruktkjøttet fra kanten.

Kok eggeplantene i lettsaltet vann ca 5 minutter. Hell fra vannet og spyl dem med kaldt vann. La dem renne godt av seg og ta fruktkjøttet forsiktig ut. Legg de tomme skallene i en ildfast form.

Hakk fruktkjøttet, flå tomatene og skjær dem i biter. Finhakk sopp og skinke. Rør alt sammen og krydre med salt, pepper og presset hvitløk.

Fyll blandingen i skallene, strø over reven ost og legg på noen smørklatter.

Gratiner retten midt i ovnen ved 225 C i ca 20 minutter.

Pynt med sitronbåter og server rett fra ovnen. Det smaker ekstra godt med tomatsaus til.

Internasjonale / Iran


Sum Oppskrifter 14 funnet


Det iranske kjøkken

Fylte auberginer (Dolmeh bademjan)

Fylte epler (Dolmeh sib)

Fylte grønne pepperfrukter og tomater (Dolmeh felfel sabz va gojeh)

Kompott av frisk frukt (Compote miveh tazeh)

Kylling-kebab (Djudjeh kebab)

Kålruletter (Dolmeh kalam)

Lammegryte (Abgusht)

Nudelsuppe (Ashe reshte)

Ris og lam (Tah chin)

Ris, lam og grønnsaker (Sabzi polo)

Spiddstekt lammekjøtt med ris (Chelo kebab)

Tabriz-kjøttboller (Kufteh tabrizi)

Yoghurtsalat (Mást va khiar)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen