• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Tabriz-kjøttboller (Kufteh tabrizi)

Internasjonale / Iran

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

750 g grovmalt lammekjøtt 350 g gule splitterter 1 egg 2 ss ris 1 ts salt 1 ts gurkemeie 1 ts safran FYLL: 75 g korinter 150 g valnøttkjerner 1 hakket løk 4 hardkokte egg 120 g smør TILLEGG: 2 løk 1 ss ris evt krydderurter

Bruksanvisning

Kok ertene møre i 35-40 minutter. Det skal ikke være mer vann enn at det akkurat dekker. Hell vannet av ertene. Rør sammen kjøttdeig og erter til en jevn blanding. Kok risen mør og løs og rør inn 3 skjeer av den i kjøttfarsen. Krydre med gurkemeie, salt, pepper og safran og bland omhyggelig. Smelt en skje smør i pannen til fyllet og rist korintene i dette. Smelt en skje smør i en kasserolle og surr løken gyllen og klar. Bland korinter, løk og valnøttkjerner og del dette fyllet i fire porsjoner. Også kjøttfarsen deles i fire. Legg halvparten av én farseporsjon i en stor gryte. Plasser et hardkokt egg midt på farsen og fordel en porsjon fyll omkring. Dekk over med den andre halvparten av farseporsjonen og form det hele til en bolle. Gjør de andre porsjonene i stand på tilsvarende måte. Smelt resten av smøret i en stor gryte og brun kjøttbollene forsiktig på alle sider. Hell kokende vann i mellomrommene til kjøttbollene er dekket. Kok dem uten lokk på ganske sterk varme ca 30 minutter. Legg så lokket på og la kjøttbollene stå og surre over svak varme i 45 minutter. Tilsett deretter finhakket løk og 1 ss ris og la retten koke ferdig under lokk i ca 20 minutter. Legg kjøttbollene opp på et fat og dryss over etter smak med sar, estragon, basilikum og hakket persille. Server buljongen i små boller. Kjøttbollene serveres som regel varme, men de smaker også godt når de er kalde.

Internasjonale / Iran


Sum Oppskrifter 14 funnet


Det iranske kjøkken

Fylte auberginer (Dolmeh bademjan)

Fylte epler (Dolmeh sib)

Fylte grønne pepperfrukter og tomater (Dolmeh felfel sabz va gojeh)

Kompott av frisk frukt (Compote miveh tazeh)

Kylling-kebab (Djudjeh kebab)

Kålruletter (Dolmeh kalam)

Lammegryte (Abgusht)

Nudelsuppe (Ashe reshte)

Ris og lam (Tah chin)

Ris, lam og grønnsaker (Sabzi polo)

Spiddstekt lammekjøtt med ris (Chelo kebab)

Tabriz-kjøttboller (Kufteh tabrizi)

Yoghurtsalat (Mást va khiar)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen