• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kålruletter (Dolmeh kalam)

Internasjonale / Iran

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 hvitkålhode
FYLL:
1 dl gule splitterter
450 g oksekarbonade
1 løk
¾ dl ris
½ dl finhakket persille
1 knivsodd pepper
1 knivsodd kanel
1 ts salt
TILLEGG:
4 dl vann
1 dl eddik
60 g sukker

Bruksanvisning

Fjern stilken og legg kålhodet i rikelig med saltet vann. La det koke halvmørt, i ca 30 minutter, litt mer hvis det er vinterkål. La kålen dryppe godt av seg.

Kok ertene i ca 30 minutter i vann som akkurat dekker. Risen kokes i 15-18 minutter i lettsaltet vann. Legg kjøttdeigen i en bolle. Tilsett finhakket løk, ris og persille, erter og krydder og bland godt.

Velg ut store, men ikke for grove kålblad og legg en ss kjøttfarse i hvert av dem. Pakk bladene godt omkring farsen. Kle bunnen av en stor gryte med kålblad. Legg så lagvis med kålruletter og kålblad i gryten, tilsett 4 dl vann og kok rulettene i ca 30 minutter.

Bland sukker og eddik og hell dette i gryten. La retten deretter koke ferdig i ytterligere 15-20 minutter.

Internasjonale / Iran


Sum Oppskrifter 14 funnet


Det iranske kjøkken

Fylte auberginer (Dolmeh bademjan)

Fylte epler (Dolmeh sib)

Fylte grønne pepperfrukter og tomater (Dolmeh felfel sabz va gojeh)

Kompott av frisk frukt (Compote miveh tazeh)

Kylling-kebab (Djudjeh kebab)

Kålruletter (Dolmeh kalam)

Lammegryte (Abgusht)

Nudelsuppe (Ashe reshte)

Ris og lam (Tah chin)

Ris, lam og grønnsaker (Sabzi polo)

Spiddstekt lammekjøtt med ris (Chelo kebab)

Tabriz-kjøttboller (Kufteh tabrizi)

Yoghurtsalat (Mást va khiar)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen