• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fylte grønne pepperfrukter og tomater (Dolmeh felfel sabz va gojeh)

Internasjonale / Iran

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 grønne pepperfrukter
1 ts salt
4 modne tomater
FYLL:
¾ dl ris
¾ dl gule splitterter
40 g smør
1 løk
450 g oksekarbonade
1 ts salt
1 knivsodd pepper
1 knivsodd kanel
TILLEGG:
40 g smør
2 ss tomatsaft
2 dl yoghurt

Bruksanvisning

Skyll pepperfruktene, skjær toppene av dem og legg disse foreløpig til side. Frøstokk og kjerner må fjernes omhyggelig. Kok opp vannet med salt og la pepperfruktene koke i 5 minutter. Ta dem opp og la dem dryppe av seg.

Skjær lokk av tomatene, ta vare på lokkene. Ta ut innmaten. Ikke kast tomatsaften.

Kok risen mør i lettsaltet vann i 15-18 minutter. Kok samtidig ertene møre i så mye vann at det dekker, ca 30 minutter.

Smelt smøret i stekegryte og brun løk og kjøtt ca 10 minutter. Ha dette så opp i en bolle og tilsett kokt ris, kokte erter, finhakket løk og krydder. Bland innholdet i bollen godt. Smak eventuelt til med mer krydder.

Fyll pepperfruktene og tomatene med kjøttfarsen og legg de respektive lokk på igjen. Smelt litt smør i en lav kasserolle og sett pepperfruktene og tomatene oppi. Tilsett saft og innmat fra tomatene og 2 ss ekstra tomatsaft. Legg lokk på kasserollen og la retten surre seg mør i 20-25 minutter. Legg en liten skje yoghurt på hver av grønnsakene før servering, og server dessuten yoghurt i en bolle for seg.

Internasjonale / Iran


Sum Oppskrifter 14 funnet


Det iranske kjøkken

Fylte auberginer (Dolmeh bademjan)

Fylte epler (Dolmeh sib)

Fylte grønne pepperfrukter og tomater (Dolmeh felfel sabz va gojeh)

Kompott av frisk frukt (Compote miveh tazeh)

Kylling-kebab (Djudjeh kebab)

Kålruletter (Dolmeh kalam)

Lammegryte (Abgusht)

Nudelsuppe (Ashe reshte)

Ris og lam (Tah chin)

Ris, lam og grønnsaker (Sabzi polo)

Spiddstekt lammekjøtt med ris (Chelo kebab)

Tabriz-kjøttboller (Kufteh tabrizi)

Yoghurtsalat (Mást va khiar)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen