• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Spiddstekt lammekjøtt med ris (Chelo kebab)

Internasjonale / Iran

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ½ kg lammelår 4 ss løksaft eller 1 stor løk 1 ts safran salt pepper - 3 dl ris 75 g smør 2 eggeplommer

Bruksanvisning

Trim kjøttet og skjær det i biter. Mariner det i løksaft eller finrevet løk og safran fra den ene dagen til den andre, gjerne i kjøleskapet. Bollen bør være omhyggelig tildekket. Krydre kjøttet med salt og pepper og tre bitene inn på 4 grillspidd, som så anbringes over trekullglør eller annen grill. Det er vanskelig å oppgi eksakt grilltid, men mellom 10-15 minutter kan være et passende utgangspunkt. Kok risen mør, rør den sammen med smøret og eggeplommene og la den dampkoke under tettsittende lokk i 10-15 minutter, eventuelt på rist for at varmen ikke skal bli for sterk. Server risen til spiddene med lammekjøtt. Til denne retten hører egentlige det iranske krydderet sumak. Det er imidlertid ikke å oppdrive på våre breddegrader, og det er ikke noe krydder som kan brukes i stedet. Men retten er likevel meget velsmakende uten dette originale krydderet.

Internasjonale / Iran


Sum Oppskrifter 14 funnet


Det iranske kjøkken

Fylte auberginer (Dolmeh bademjan)

Fylte epler (Dolmeh sib)

Fylte grønne pepperfrukter og tomater (Dolmeh felfel sabz va gojeh)

Kompott av frisk frukt (Compote miveh tazeh)

Kylling-kebab (Djudjeh kebab)

Kålruletter (Dolmeh kalam)

Lammegryte (Abgusht)

Nudelsuppe (Ashe reshte)

Ris og lam (Tah chin)

Ris, lam og grønnsaker (Sabzi polo)

Spiddstekt lammekjøtt med ris (Chelo kebab)

Tabriz-kjøttboller (Kufteh tabrizi)

Yoghurtsalat (Mást va khiar)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen