• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Couscous med grønnsaker

Internasjonale / Marokko

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

5 dl tørkede kikerter
¾ dl vegetabilsk olje
1 løk, finhakket
1 liten kanelstang
200 g aubergine, skåret i 2 cm store terninger
3 gulrøtter, skåret i 5 millimeter tykke skiver
3 nypoteter, skåret i 1 cm store terninger
150 g gresskar, skåret i 1 cm store terninger
¼ ts allehånde
3 ts harissa etter smak, se egen oppskrift
5 dl vann
100 g små bønner, strenglet og skåret i 5 cm lange stykker
2 zucchini, uskrelte, skåret i 1 cm tykke skiver
1 tomat, skåret i 8 båter
1 ss persille, hakket
1 ss frisk koriander, hakket
nykvernet pepper
COUSCOUS:
2 ½ dl couscous
2 dl kokende vann
2 ts smør

Bruksanvisning

Legg kikertene i bløt over natten. Avrennes og skylles godt. Kokes i en stor tykkbunnet kjele over svak varme i 90 minutter.

Varm olje i en stor tykkbunnet kjele og fres løk og kanelstang over svak varme til løken mykner. Tilsett auberginer, gulrøtter og poteter og la det koke over svak varme i 10 minutter, under omrøring med tresleiv.

Tilsett gresskar, allehånde og harissa. Hell kokende vann over blandingen og tilsett kikerter, bønner og zucchini. Rør inn tomater og pepper rett før servering. La det småkoke under lokk i ytterligere 15 minutter. Garner med frisk persille og koriander.

Lag couscous: Hell kokende vann over 2 ½ dl couscous i en bolle. Rør inn smør og la det stå i 10 minutter.

Dampes i en kjele med tettsittende lokk over svak varme i 5 minutter. Serveres med grønnsaker.

Både den ferdige retten og semuljegrynene blir kalt for couscous.

Internasjonale / Marokko


Sum Oppskrifter 52 funnet


Agurksalat med mynte

Appelsinsalat

Auberginerpuré

Bløtkokte egg med harissa

Chorba - marokkansk suppe

Couscous med grønnsaker

Gresskarsuppe med harissa

Gulrotsalat med mandler

Harissasaus

Hel ovnsbakt fisk

Khobz - grove flatbrød

Kjøtt- og tomatgryte med poteter (Tajine)

Kjøttboller på spidd

Krydrete grønne bønner

Kylling i filodeig - Pastilla

Kylling med oliven

Kylling-tagine med sitron og oliven (Djej Emshmel)

Lammehjerne på marokkansk vis

Lammekjøtt med bønner og artisjokker

Lammelår med chermoula

Linsesuppe

Makrell med karve

Marokkansk appelsinsalat

Marokkansk brød

Marokkansk chilimarinade

Marokkansk fruktdessert

Marokkansk fruktsalat

Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt

Marokkansk gulrotsalat

Marokkansk kylling

Marokkansk lamme-tagine med aprikoser (Tagine d`Agneau aux Abricots)

Marokkansk lammegryte

Marokkansk ris med tørket frukt og nøtter (Roz Bi Saffran)

Marokkansk suppe

Marokkansk ørret med dadler

Marokkanske arme riddere

Marokkanske fiskespyd med tomatsaus

Marokkanske kjøttboller med ris

Marokkanske mandelmakroner

Marokkanske pannekaker (Beghrir)

Marokkosigarer

Ovnsbakt kylling med persillefyll

Ras el hanout

Salat med grønn paprika og tomat

Sitronkylling med kikerter

Stekt lammelår med krydder

Suppe med kikerter (Harira)

Syltede sitroner

Tajine med grønnsaker

Tajine med lam og kveder

Vaktel med druer (Soumante bi` leinab)

Varm salat med linser og ris

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen