• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kylling-tagine med sitron og oliven (Djej Emshmel)

Internasjonale / Marokko

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

175 g knuste grønne olivener
1 maisforet kylling, ca 1 ¾ kg
1 løk
3 hvitløkfedd, finhakket
1 ts svart pepper
1 ts malt ingefær
½ ts malt kanel
½ ts malt spisskummen
1 klype safran
salt
4 ss olivenolje
1 stor bunt frisk persille
1 stor bunt frisk koriander
1 frisk sitron
saften av 1 frisk sitron

Bruksanvisning

Dekk olivenene med vann og la dem ligge i bløt 1 time. Skift vann etter 3o min.

Fjern alt overflødig fett fra kyllingens innside, og legg den i en oval gryte.

Riv løken, og vær nøye med å få med saften. Legg i formen sammen med hvitløk, krydder, en klype salt og oljen.

Skyll urtene og ta til side nok fra hver bunt til å få 1 ss hakkede urter. Knyt resten sammen i en bunt og legg i gryten.

Hell over akkurat så mye vann at det dekker kyllingen. Kok opp. Reduser varmen og la det trekke i ca 30 minutter. Snu kyllingen etter 15 minutter.

Hell olivenene i dørslag og skyll dem. Del sitronen i fire. Ha de i gryten sammen med oliven og sitronsaft. Legg lokk over og la det trekke i ytterligere 20 minutter.

Ta opp kyllingen og pakk den i folie. Skru opp varmen og la væsken fosskoke til sausen er redusert til halvparten, Ta opp urtebunten oh ha i ss med de friske hakkede urtene. Juster om nødvendig smaken med salt eller sitronsaft.

Skjær opp kyllingen i stykker og hell den krydrede sausen over. Server med varmt flatt brød.

Internasjonale / Marokko


Sum Oppskrifter 52 funnet


Agurksalat med mynte

Appelsinsalat

Auberginerpuré

Bløtkokte egg med harissa

Chorba - marokkansk suppe

Couscous med grønnsaker

Gresskarsuppe med harissa

Gulrotsalat med mandler

Harissasaus

Hel ovnsbakt fisk

Khobz - grove flatbrød

Kjøtt- og tomatgryte med poteter (Tajine)

Kjøttboller på spidd

Krydrete grønne bønner

Kylling i filodeig - Pastilla

Kylling med oliven

Kylling-tagine med sitron og oliven (Djej Emshmel)

Lammehjerne på marokkansk vis

Lammekjøtt med bønner og artisjokker

Lammelår med chermoula

Linsesuppe

Makrell med karve

Marokkansk appelsinsalat

Marokkansk brød

Marokkansk chilimarinade

Marokkansk fruktdessert

Marokkansk fruktsalat

Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt

Marokkansk gulrotsalat

Marokkansk kylling

Marokkansk lamme-tagine med aprikoser (Tagine d`Agneau aux Abricots)

Marokkansk lammegryte

Marokkansk ris med tørket frukt og nøtter (Roz Bi Saffran)

Marokkansk suppe

Marokkansk ørret med dadler

Marokkanske arme riddere

Marokkanske fiskespyd med tomatsaus

Marokkanske kjøttboller med ris

Marokkanske mandelmakroner

Marokkanske pannekaker (Beghrir)

Marokkosigarer

Ovnsbakt kylling med persillefyll

Ras el hanout

Salat med grønn paprika og tomat

Sitronkylling med kikerter

Stekt lammelår med krydder

Suppe med kikerter (Harira)

Syltede sitroner

Tajine med grønnsaker

Tajine med lam og kveder

Vaktel med druer (Soumante bi` leinab)

Varm salat med linser og ris

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen