• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Marokkosigarer

Internasjonale / Marokko

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 løk, finhakket
¼ dl olivenolje
750 g mager kjøttdeig av storfe eller lammekjøtt
2 ts kanel
½ ts allehånde, malt
¼ ts ingefær, malt
nykvernet pepper
1 ¼ dl persille, hakket
5 egg
500 g filo-deig
180 g smør, smeltet

Bruksanvisning

(ca 20 stk)

Forvarm ovnen til 150 C og lag fyllet:

Fres løk i olivenolje til den er myk. Ha i kjøttdeig og mos den utover med en gaffel. Tilsett krydder og stek den ytterligere i 10-15 minutter, mens det røres om med en tresleiv til kjøttet er gjennomstekt og fritt for klumper. Tilsett persille.

Pisk eggene lett i en bolle og hell dem over kjøttet. Kok i 1-2 minutter under omrøring til det får en kremet konsistens.

Tilsett mer krydder etter smak og la fyllet avkjøles.

Skjær hver filoplate i 3 like store firkanter. Legg dem oppå hverandre og dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle.

Pensle en av firkantene lett med smeltet smør.

Legg en teskje med fyll langs den ene kortsiden. Brett endene inn rundt fyllet og rull dem sammen som en sigar. Fortsett med resten av deigfirkantene og resten av fyllet.

Legg sigarene side om side på en smurt stekeplate. Pensle med smeltet smør og stek dem i ovnen i 25-30 minutter, eller til sigarene har blitt gyllenbrune. Serveres varme.

Internasjonale / Marokko


Sum Oppskrifter 52 funnet


Agurksalat med mynte

Appelsinsalat

Auberginerpuré

Bløtkokte egg med harissa

Chorba - marokkansk suppe

Couscous med grønnsaker

Gresskarsuppe med harissa

Gulrotsalat med mandler

Harissasaus

Hel ovnsbakt fisk

Khobz - grove flatbrød

Kjøtt- og tomatgryte med poteter (Tajine)

Kjøttboller på spidd

Krydrete grønne bønner

Kylling i filodeig - Pastilla

Kylling med oliven

Kylling-tagine med sitron og oliven (Djej Emshmel)

Lammehjerne på marokkansk vis

Lammekjøtt med bønner og artisjokker

Lammelår med chermoula

Linsesuppe

Makrell med karve

Marokkansk appelsinsalat

Marokkansk brød

Marokkansk chilimarinade

Marokkansk fruktdessert

Marokkansk fruktsalat

Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt

Marokkansk gulrotsalat

Marokkansk kylling

Marokkansk lamme-tagine med aprikoser (Tagine d`Agneau aux Abricots)

Marokkansk lammegryte

Marokkansk ris med tørket frukt og nøtter (Roz Bi Saffran)

Marokkansk suppe

Marokkansk ørret med dadler

Marokkanske arme riddere

Marokkanske fiskespyd med tomatsaus

Marokkanske kjøttboller med ris

Marokkanske mandelmakroner

Marokkanske pannekaker (Beghrir)

Marokkosigarer

Ovnsbakt kylling med persillefyll

Ras el hanout

Salat med grønn paprika og tomat

Sitronkylling med kikerter

Stekt lammelår med krydder

Suppe med kikerter (Harira)

Syltede sitroner

Tajine med grønnsaker

Tajine med lam og kveder

Vaktel med druer (Soumante bi` leinab)

Varm salat med linser og ris

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen