• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Marokkanske fiskespyd med tomatsaus

Internasjonale / Marokko

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

750 g fileter av hvit fisk, skinn og benfri
1 rødløk, finhakket
1 hvitløkfedd, presset
2 ss frisk koriander, hakket
¾ dl bredbladet persille, hakket
½ ts paprikapulver
¼ ts chilipulver
¾ dl olivenolje
2 ss sitronsaft
TOMATSAUS:
4 modne tomater, flådde, utkjernet og hakket
2 små røde chilier, skåret i to, utkjernet og finhakket
4 vårløk med noe av det grønne, finhakket
½ bunt frisk koriander, finhakket
1 ¼ dl virgin olivenolje
nykvernet pepper
sitron- eller limesaft, om ønskelig
1 rødløk, finhakket, om ønskelig

Bruksanvisning

Skjær fisken i terninger på 2 x 2 cm. Bland sammen løk, hvitløk, koriander, persille, chilipulver, olivenolje og sitronsaft og hell dette over fisken. Bland godt og la den marineres i 2 timer eller natten over.

Tre forsiktig den marinerte fisken på metallspyd og stek dem under grillen, snu dem ofte så de blir lett brunet på alle sider.

Lag tomatsausen: Bland sammen tomater, chilier, vårløk, koriander og olje i en bolle. Krydre med pepper etter smak. Tilsett eventuelt sitron og rødløk.

La tomatsausen trekke i minst 1 time på et kaldt sted før servering.

Fisken kan godt grilles over trekull. Hellefisk er velegnet til denne retten.

Internasjonale / Marokko


Sum Oppskrifter 52 funnet


Agurksalat med mynte

Appelsinsalat

Auberginerpuré

Bløtkokte egg med harissa

Chorba - marokkansk suppe

Couscous med grønnsaker

Gresskarsuppe med harissa

Gulrotsalat med mandler

Harissasaus

Hel ovnsbakt fisk

Khobz - grove flatbrød

Kjøtt- og tomatgryte med poteter (Tajine)

Kjøttboller på spidd

Krydrete grønne bønner

Kylling i filodeig - Pastilla

Kylling med oliven

Kylling-tagine med sitron og oliven (Djej Emshmel)

Lammehjerne på marokkansk vis

Lammekjøtt med bønner og artisjokker

Lammelår med chermoula

Linsesuppe

Makrell med karve

Marokkansk appelsinsalat

Marokkansk brød

Marokkansk chilimarinade

Marokkansk fruktdessert

Marokkansk fruktsalat

Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt

Marokkansk gulrotsalat

Marokkansk kylling

Marokkansk lamme-tagine med aprikoser (Tagine d`Agneau aux Abricots)

Marokkansk lammegryte

Marokkansk ris med tørket frukt og nøtter (Roz Bi Saffran)

Marokkansk suppe

Marokkansk ørret med dadler

Marokkanske arme riddere

Marokkanske fiskespyd med tomatsaus

Marokkanske kjøttboller med ris

Marokkanske mandelmakroner

Marokkanske pannekaker (Beghrir)

Marokkosigarer

Ovnsbakt kylling med persillefyll

Ras el hanout

Salat med grønn paprika og tomat

Sitronkylling med kikerter

Stekt lammelår med krydder

Suppe med kikerter (Harira)

Syltede sitroner

Tajine med grønnsaker

Tajine med lam og kveder

Vaktel med druer (Soumante bi` leinab)

Varm salat med linser og ris

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen