• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Lammehjerne på marokkansk vis

Internasjonale / Marokko

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 lammehjerner
hvitvinseddik
3 hvitløkfedd, pressede
2/3 dl olivenolje
1 boks tomater, flådde og avrente, 450 g
1 liten bunt persille, finhakket
1 liten bunt koriander, finhakket
1 ts paprikapulver
1 knivspiss kajennepepper
1 ts spisskarve, malt
1 ss sitronsaft
skallet av 1 syltet sitron, skåret i store strimler, se egen oppskrift

Bruksanvisning

Legg lammehjernene i vann tilsatt 2 ss eddik i 1 time.

Fjern forsiktig den tynne hinnen rundt hjernen, bruk et trespyd. Skyll under rennende kaldt vann. Skjær hjernen i store stykker. Fjern hjernelappene.

Fres hvitløken gyllen i olje, i en tykkbunnet, stor stekegryte. Tilsett persille, koriander, paprika, kajennepepper, spisskarve, sitronsaft og sitronskall. La det småkoke i 5 minutter.

Legg i hjernestykkene og stek dem forsiktig over middels varme i 10 minutter, mens de snus ofte. Serveres umiddelbart.

Internasjonale / Marokko


Sum Oppskrifter 52 funnet


Agurksalat med mynte

Appelsinsalat

Auberginerpuré

Bløtkokte egg med harissa

Chorba - marokkansk suppe

Couscous med grønnsaker

Gresskarsuppe med harissa

Gulrotsalat med mandler

Harissasaus

Hel ovnsbakt fisk

Khobz - grove flatbrød

Kjøtt- og tomatgryte med poteter (Tajine)

Kjøttboller på spidd

Krydrete grønne bønner

Kylling i filodeig - Pastilla

Kylling med oliven

Kylling-tagine med sitron og oliven (Djej Emshmel)

Lammehjerne på marokkansk vis

Lammekjøtt med bønner og artisjokker

Lammelår med chermoula

Linsesuppe

Makrell med karve

Marokkansk appelsinsalat

Marokkansk brød

Marokkansk chilimarinade

Marokkansk fruktdessert

Marokkansk fruktsalat

Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt

Marokkansk gulrotsalat

Marokkansk kylling

Marokkansk lamme-tagine med aprikoser (Tagine d`Agneau aux Abricots)

Marokkansk lammegryte

Marokkansk ris med tørket frukt og nøtter (Roz Bi Saffran)

Marokkansk suppe

Marokkansk ørret med dadler

Marokkanske arme riddere

Marokkanske fiskespyd med tomatsaus

Marokkanske kjøttboller med ris

Marokkanske mandelmakroner

Marokkanske pannekaker (Beghrir)

Marokkosigarer

Ovnsbakt kylling med persillefyll

Ras el hanout

Salat med grønn paprika og tomat

Sitronkylling med kikerter

Stekt lammelår med krydder

Suppe med kikerter (Harira)

Syltede sitroner

Tajine med grønnsaker

Tajine med lam og kveder

Vaktel med druer (Soumante bi` leinab)

Varm salat med linser og ris

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen