Flere resulteter finnes under oppskriften
5 små kyllinger
FYLL:
125 g rosiner
3,75 dl kokende vann
3 ss tørr hvitvin
2 ss olivenolje
150 g couscous
25 g smør
2 løk, hakkede
2 ts malt kanel
1 ts malt spisskummen
75 g mandelflak, ristede
1 ss honning
1 ss korianderblader, hakkede
1 ss mynteblader, hakkede
salt
nykvernet pepper
TIL PENSLING:
75 g smør
4 ss honning
¾ ts malt kanel
¼ ts malt spisskummen
SAUS:
nedlagt sitronskall av ¼ sitron, se egen oppskrift
2,5 dl yoghurt naturell
Legg rosinene i varmt vann fra springen og la dem trekke i 30 minutter. Slå av vannet og sett dem til side.
Bland det kokende vannet, vinen og olivenoljen i en mugge.
Ha couscousen i en stor bolle, hell vinblandingen over, dekk med et kjøkkenhåndkle og la det stå i 15-20 minutter.
Smak til couscousen og plukk grynene fra hverandre med en gaffel. Smelt smøret i en stekepanne og sauter løken til den er myk og gjennomsiktig. Ha i kanel og spisskummen og stek i 2-3 minutter til.
Rør sammen løkblandingen, mandlene, honningen, koriander- og myntebladene og couscousen. Smak til.
Smelt ingrediensene til penslingen i en kjele og smak til.
Finhakk sitronskallet, rør det inn i yoghurten og smak til med svart pepper.
Fjern eventuell innmat fra kyllingen og skjær vekk overflødig fett. Fordel fyllet i kyllingene.
Bind opp beina med kjøkkenhyssing, pensle kyllingen og pakk hver kylling i dobbelt lag smurt folie. Plasser kyllingene over middels varmt kull og stek dem i 45-60 minutter. Pass på at du snur dem hvert 3-5 minutt. De er ferdige når det renner ut klar saft når du stikker en nål i den tykkeste delen av låret.
Pakk ut kyllingene, pensle dem med resten av blandingen og stek dem videre på rist til skinnet er sprøtt. Server kyllingene med sitronyoghurten ved siden av.
Kjøtt- og tomatgryte med poteter (Tajine)
Kylling-tagine med sitron og oliven (Djej Emshmel)
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser (Tagine d`Agneau aux Abricots)
Marokkansk ris med tørket frukt og nøtter (Roz Bi Saffran)
Marokkanske fiskespyd med tomatsaus
Marokkanske kjøttboller med ris
Marokkanske pannekaker (Beghrir)
Ovnsbakt kylling med persillefyll
Salat med grønn paprika og tomat