• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt

Internasjonale / Marokko

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

5 små kyllinger
FYLL:
125 g rosiner
3,75 dl kokende vann
3 ss tørr hvitvin
2 ss olivenolje
150 g couscous
25 g smør
2 løk, hakkede
2 ts malt kanel
1 ts malt spisskummen
75 g mandelflak, ristede
1 ss honning
1 ss korianderblader, hakkede
1 ss mynteblader, hakkede
salt
nykvernet pepper
TIL PENSLING:
75 g smør
4 ss honning
¾ ts malt kanel
¼ ts malt spisskummen
SAUS:
nedlagt sitronskall av ¼ sitron, se egen oppskrift
2,5 dl yoghurt naturell

Bruksanvisning

Legg rosinene i varmt vann fra springen og la dem trekke i 30 minutter. Slå av vannet og sett dem til side.

Bland det kokende vannet, vinen og olivenoljen i en mugge.

Ha couscousen i en stor bolle, hell vinblandingen over, dekk med et kjøkkenhåndkle og la det stå i 15-20 minutter.

Smak til couscousen og plukk grynene fra hverandre med en gaffel. Smelt smøret i en stekepanne og sauter løken til den er myk og gjennomsiktig. Ha i kanel og spisskummen og stek i 2-3 minutter til.

Rør sammen løkblandingen, mandlene, honningen, koriander- og myntebladene og couscousen. Smak til.

Smelt ingrediensene til penslingen i en kjele og smak til.

Finhakk sitronskallet, rør det inn i yoghurten og smak til med svart pepper.

Fjern eventuell innmat fra kyllingen og skjær vekk overflødig fett. Fordel fyllet i kyllingene.

Bind opp beina med kjøkkenhyssing, pensle kyllingen og pakk hver kylling i dobbelt lag smurt folie. Plasser kyllingene over middels varmt kull og stek dem i 45-60 minutter. Pass på at du snur dem hvert 3-5 minutt. De er ferdige når det renner ut klar saft når du stikker en nål i den tykkeste delen av låret.

Pakk ut kyllingene, pensle dem med resten av blandingen og stek dem videre på rist til skinnet er sprøtt. Server kyllingene med sitronyoghurten ved siden av.

Internasjonale / Marokko


Sum Oppskrifter 52 funnet


Agurksalat med mynte

Appelsinsalat

Auberginerpuré

Bløtkokte egg med harissa

Chorba - marokkansk suppe

Couscous med grønnsaker

Gresskarsuppe med harissa

Gulrotsalat med mandler

Harissasaus

Hel ovnsbakt fisk

Khobz - grove flatbrød

Kjøtt- og tomatgryte med poteter (Tajine)

Kjøttboller på spidd

Krydrete grønne bønner

Kylling i filodeig - Pastilla

Kylling med oliven

Kylling-tagine med sitron og oliven (Djej Emshmel)

Lammehjerne på marokkansk vis

Lammekjøtt med bønner og artisjokker

Lammelår med chermoula

Linsesuppe

Makrell med karve

Marokkansk appelsinsalat

Marokkansk brød

Marokkansk chilimarinade

Marokkansk fruktdessert

Marokkansk fruktsalat

Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt

Marokkansk gulrotsalat

Marokkansk kylling

Marokkansk lamme-tagine med aprikoser (Tagine d`Agneau aux Abricots)

Marokkansk lammegryte

Marokkansk ris med tørket frukt og nøtter (Roz Bi Saffran)

Marokkansk suppe

Marokkansk ørret med dadler

Marokkanske arme riddere

Marokkanske fiskespyd med tomatsaus

Marokkanske kjøttboller med ris

Marokkanske mandelmakroner

Marokkanske pannekaker (Beghrir)

Marokkosigarer

Ovnsbakt kylling med persillefyll

Ras el hanout

Salat med grønn paprika og tomat

Sitronkylling med kikerter

Stekt lammelår med krydder

Suppe med kikerter (Harira)

Syltede sitroner

Tajine med grønnsaker

Tajine med lam og kveder

Vaktel med druer (Soumante bi` leinab)

Varm salat med linser og ris

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen