• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kylling i filodeig - Pastilla

Internasjonale / Marokko

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

FYLL:
1 kylling, ca 1,6 kg
1 stor løk, finhakket
1 stor bunt bredbladet persille, hakket
1 bunt frisk koriander, hakket
¼ ts gurkemeie
¼ ts safran, malt
2 ss vegetabilsk olje
1 ts ingefær, malt
1 ts kanel
3 ¾ dl vann
SAUS OG DEIG:
5 egg, lettpisket
2 ½ dl melis
kanel
nykvernet pepper
500 g filodeig
250 g usaltet smør, smeltet
2 ½ dl mandler, hakket
kanel
2 ½ dl melis

Bruksanvisning

Forvarm ovnen til 180 C. Legg kyllingen, løk, persille, koriander, gurkemeie, safran, olje, ingefær og kanel i en ildfast form med vann. Sett fatet i ovnen i 90 minutter.

Ta kyllingen opp av formen og avkjøl. Plukk av kjøttet og kast skinn og ben.

Skum fettet av stekesjyen og hell den over i en mellomstor kjele. Kok opp og tilsett egg, sukker, kanel og pepper etter smak. Kok den inn til den jevner seg.

Forvarm ovnen til 190 C. Pensle en 20 cm stor paiform.

Legg en plate filodeig i paiformen og pensle med smeltet smør. Legg en ny plate filodeig oppå og pensle også den med smør. Fortsett lagene med enda 7 plater filodeig. Pensle hver lett med smeltet smør og dryss på litt hakkede mandler, kanel og melis på den siste platen.

Ha eggeblandingen og kyllingstykkene i formen, brett deigen over fyllet og pensle med smør.

Fire filoplater skåret runde pensles med smør og legges over fyllet. Pensle flere filoplater og form dem til roser som legges slik at de dekker hele paiens lokk. Pensle med smeltet smør.

Stek paien i 30-45 minutter, til den er gyllen. Dryss på resten av blandingen med mandler, kanel og melis.

Internasjonale / Marokko


Sum Oppskrifter 52 funnet


Agurksalat med mynte

Appelsinsalat

Auberginerpuré

Bløtkokte egg med harissa

Chorba - marokkansk suppe

Couscous med grønnsaker

Gresskarsuppe med harissa

Gulrotsalat med mandler

Harissasaus

Hel ovnsbakt fisk

Khobz - grove flatbrød

Kjøtt- og tomatgryte med poteter (Tajine)

Kjøttboller på spidd

Krydrete grønne bønner

Kylling i filodeig - Pastilla

Kylling med oliven

Kylling-tagine med sitron og oliven (Djej Emshmel)

Lammehjerne på marokkansk vis

Lammekjøtt med bønner og artisjokker

Lammelår med chermoula

Linsesuppe

Makrell med karve

Marokkansk appelsinsalat

Marokkansk brød

Marokkansk chilimarinade

Marokkansk fruktdessert

Marokkansk fruktsalat

Marokkansk grillet kylling med sitronyoghurt

Marokkansk gulrotsalat

Marokkansk kylling

Marokkansk lamme-tagine med aprikoser (Tagine d`Agneau aux Abricots)

Marokkansk lammegryte

Marokkansk ris med tørket frukt og nøtter (Roz Bi Saffran)

Marokkansk suppe

Marokkansk ørret med dadler

Marokkanske arme riddere

Marokkanske fiskespyd med tomatsaus

Marokkanske kjøttboller med ris

Marokkanske mandelmakroner

Marokkanske pannekaker (Beghrir)

Marokkosigarer

Ovnsbakt kylling med persillefyll

Ras el hanout

Salat med grønn paprika og tomat

Sitronkylling med kikerter

Stekt lammelår med krydder

Suppe med kikerter (Harira)

Syltede sitroner

Tajine med grønnsaker

Tajine med lam og kveder

Vaktel med druer (Soumante bi` leinab)

Varm salat med linser og ris

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen