Flere resulteter finnes under oppskriften
1 lammelår
salt
nykvernet svart pepper
olivenolje
150 g pancetta (italiensk bacon) i terninger
1 løk i terninger
2 gulrøtter i terninger
2 selleristilker i terninger
4 hvitløkfedd, skrelt
1 nepe i terninger
400 g friske morkler
2 kvister timian
2 laurbærblad
2 kvister rosmarin
2 dl madeira
Gni inn kjøttet med salt og pepper. Varm gryten med litt olje i bunnen og brun kjøttet lett på alle sider. Ta gryten av varmen og ta opp kjøttet.
Ha bacon, løk, gulrot, selleri, hele hvitløkfedd og nepe i gryten med litt mer olivenolje og fres grønnsakene forsiktig i 10-15 minutter. Tilsett hele morkler og la det frese videre i 5-10 minutter.
Tilsett urter og madeira og litt vann. Legg kjøttet oppå grønnsakene og press det forsiktig ned slik at litt av grønnsakene og væsken stiger opp på sidene. Dryss litt salt og pepper over og legg på lokket. La gryten stå i stekeovnen ved 170 C i 3 timer. Snu kjøttet med ca 40 minutters mellomrom.
Når retten er ferdig, tas kjøttet opp. Skum av eventuell olje på overflaten av sausen, smak til med krydder og server lammelåret med sausen og grønnsakene. Nypoteter er perfekt tilbehør.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)