Flere resulteter finnes under oppskriften
12 lammekoteletter, ca 4 cm tykke
salt
nymalt pepper
2 ss olivenolje eller usaltet smør
2 ½ dl tørr portvin eller vermut
3 ss dijonsennep
2 ½ dl kremfløte
Dryss salt på lammekotelettene. Varm olivenolje eller smør i en stor stekepanne på middels sterk varme. Stek lammekotelettene til de er pent brune og så gjennomstekte som du vil ha dem. Snu dem bare en gang under stekingen. Det tar ca 10 minutter for rosa koteletter og 14 minutter for gjennomstekte. Legg dem på et varmt fat og hold dem varme.
Ta pannen vekk fra pannen, hell i portvinen og kok ut pannen. Rør i pannen for å få med alt brent bunnfall. Sett pannen på middels varme og la portvinen småkoke 1-2 minutter, slik at alkoholen fordamper. Rør inn sennep og fløte og fortsett småkokingen i ca 5 minutter, til sausen har tyknet. Smak til med salt og pepper.
Legg kotelettene tilbake i pannen og vend den, slik at kotelettene blir dekket av saus. Fordel dem på varme tallerkener, øs sausen over og server med en gang.
Denne smakfulle retten kommer fra Oporto. Kontrasten mellom vinens nøttesmak, senneps styrke og fløtens fylde passer godt til koteletter eller sadel av lam. Server retten med pannestekte poteter og grytestekte gulrøtter med mynte.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)