• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Tabriz-kjøttboller

Kjøtt / Lam

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

750 g grovmalt lammekjøtt
350 g gule splitterter
1 egg
2 ss ris
1 ts salt
1 ts gurkemeie
1 ts safran
FYLL:
75 g korinter
150 g valnøttkjerner
1 hakket løk
4 hardkokte egg
120 g smør
TILLEGG:
2 løk
1 ss ris
evt krydderurter

Bruksanvisning

Kok ertene møre i 35-40 minutter. Det skal ikke være mer vann enn at det akkurat dekker. Hell vannet av ertene.

Rør sammen kjøttdeig og erter til en jevn blanding. Kok risen mør og løs og rør inn 3 skjeer av den i kjøttfarsen. Krydre med gurkemeie, salt, pepper og safran og bland omhyggelig.

Smelt en skje smør i pannen til fyllet og rist korintene i dette. Smelt en skje smør i en kasserolle og surr løken gyllen og klar. Bland korinter, løk og valnøttkjerner og del dette fyllet i fire porsjoner. Også kjøttfarsen deles i fire.

Legg halvparten av én farseporsjon i en stor gryte. Plasser et hardkokt egg midt på farsen og fordel en porsjon fyll omkring. Dekk over med den andre halvparten av farseporsjonen og form det hele til en bolle. Gjør de andre porsjonene i stand på tilsvarende måte.

Smelt resten av smøret i en stor gryte og brun kjøttbollene forsiktig på alle sider. Hell kokende vann i mellomrommene til kjøttbollene er dekket. Kok dem uten lokk på ganske sterk varme ca 30 minutter.

Legg så lokket på og la kjøttbollene stå og surre over svak varme i 45 minutter.

Tilsett deretter finhakket løk og 1 ss ris og la retten koke ferdig under lokk i ca 20 minutter.

Legg kjøttbollene opp på et fat og dryss over etter smak med sar, estragon, basilikum og hakket persille.

Server buljongen i små boller. Kjøttbollene serveres som regel varme, men de smaker også godt når de er kalde.

Kjøtt / Lam


Sum Oppskrifter 221 funnet


Algerisk fåregryte med broiler

Arni Kleftiko

Braisert lammekjøtt med morkler og madeira

Braiserte lammeskiver

Cevapichi

Chililam i filodeig

Couscous

Dampet fårekjøtt

Dillkjøtt

Enerbærkrydret lammestek

Farsert lammebog

Finsk lammegryte

Florentinsk gryte

Foliebakt krydret lammekjøtt

Foliekokte lammeskiver

Fransk lammegryte

Franske lammebiffer

Fylt aubergine med lam

Fylt lammebog

Fylt lammeribbe

Fylt lammestek

Fylte lammerulader

Får i tomatsaus

Fårerull

Fårikål

Gresk lammefrikassé

Gresk lammerett

Griljert lammekølle

Griljert lammekølle

Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin

Grillet lammeribbe

Grilling av kjøtt i skiver

Grillspyd på tyrkisk vis

Grillstekt lam på spidd

Grillstekt lammelår fra Midtøsten

Gryte med lammehjerte og grønnsaker

Grytestek av lammelår

Güvec - tyrkisk lammegryte

Helstekt sennepsribbe

Honning- og sennepsglasert lammestek

Honningribbe

Hvitløkpanert lammesadel

Hvitvinslam

Høstfrikassé

Indisk lammekarri

Indisk spidd

Innbakte lammekoteletter

Innherredssodd

Iransk lammegryte

Iransk pilaff med lam

Irish stew

Irsk lammegryte

Italiensk panne av lammelever

Jegergryte med lam

Kjøttboller i karri

Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller på spidd

Kjøttkaker på spidd

Koking av kraft

Kokt lammekjøtt med safran

Kokt lettsaltet og røkt lammelår

Kreolsk lam

Krydderlam i leirgryte

Krydret lam i ovn

Krydret lammestuing

Lam i aspargessaus

Lam i dill med rømmesaus

Lam i fløtesaus med mandler

Lam i godt selskap

Lam i kaperssaus

Lam i karri

Lam i rød, sterk saus

Lam i rømmesaus

Lam Korma

Lam med frukt

Lam med hvitløk og urter

Lam med mynte og hvitløk

Lam med paprikasaus

Lam med sitron og paprika

Lam med sorte oliven

Lam Mishmishiya

Lam og courgette på spidd

Lam på spidd

Lamefrikassé med Snøfrisk

Lammburger

Lammebog i ovn

Lammecurry med yoghurt

Lammefilet med aubergine og paprika

Lammeform

Lammefrikassè

Lammefrikassé med erter og dill

Lammefrikassé med grønnsaker

Lammegryte med bønner

Lammegryte med friske grønnsaker

Lammegryte med hvite bønner

Lammegryte med mais

Lammegryte med rispasta

Lammegryte med rosiner

Lammegryte med rødvin

Lammegryte med røtter

Lammegryte med salat

Lammegulasj

Lammehjerne på marokkansk vis

Lammekam med hvite bønner

Lammekarri

Lammekebab i pita

Lammekebab med yoghurt

Lammekjøtt i bacon

Lammekjøtt med bønner og artisjokker

Lammekjøtt stekt på spidd

Lammekjøttgryte

Lammekotelett med grønn pepper og kanel

Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp

Lammekoteletter i aspik

Lammekoteletter i løksaus

Lammekoteletter med gulrotsaus

Lammekoteletter med hvitløk og timian

Lammekoteletter med ingefær og pære

Lammekoteletter med pizzaiola

Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte

Lammeleverpostei

Lammelår med chermoula

Lammelår med rosmarin og hvitløk

Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat

Lammepilaff fra Kasakhstan

Lammeragu

Lammeragu med pepperfrukter og tomater

Lammeribbe

Lammeribbe som i Camargue

Lammerull

Lammerull med sursøt løk- og persillesaus

Lammeruller med plommesaus

Lammerullstek med sjampinjongfarse

Lammesadel

Lammesatay fra Malaysia

Lammeskavpanne

Lammeskiver på grønnsakseng

Lammespidd med aprikossaus

Lammestek

Lammestek à la provencale

Lammestek fylt med hvitløk og urter

Lammestek i gryte

Lammestek i safransaus

Lammestek med fransk geitostsaus

Lammestek med franske bønner

Lammestek med hvitløksaus

Lammestek med spisskarve

Lammestek på gresk

Lammestek på potetseng

Lammestek-sadel

Lammestuing

Lammesuppe

Lammetungesalat

Lettsaltet og røkt lammetunge

Lettsaltet ovnsbakt lammelår

Lettsaltet, røkt lammelår

Leverbiff med rosmarinduft

Levergryte

Levergryte med hodekål, gulrot og purre

Levergryte med løk og tomater

Levergryte med sopp og løk

Leverpanne av lam med bacon og sopp

Lys lammelapskaus

Marinade til lam

Marinert lammegryte

Marinert lammegryte

Marokkansk lamme-tagine med aprikoser

Marokkansk lammegryte

Meksikansk lamme-stuing

Mongolsk lammestuing

Nyrer i sherry

Nyresauté

Orkdalssodd

Ovnsbakt lammekjøtt med pasta

Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter

Pariserbiffer

Pinnekjøtt

Pinnekjøtt med kålrotstappe

Pottekjøtt

Primsoll

Påskelam Provencale

Ris og lam

Ris, lam og grønnsaker

Risotto i kål

Rispilaff med lammelever

Rosmarinlam

Rød lammekarri

Sardinsk couscous

Sennepsgratinert lammerygg

Sesamlam

Shish Kebab

Shish Kebabs

Smalahove

Sodd

Sosakjøtt

Souvlaki

Spareribs

Spiddstekt lammekjøtt med ris

Sprøstekt lammeribbe

Stekt fåre- eller lammesadel

Stekt lammekjøtt San Sebastian

Stekt lammelever i skiver

Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter

Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot

Stekt lammelår med krydder

Stekte lammekoteletter

Stekte lammekoteletter

Stekte lammekoteletter med urter

Stuet lammehjerne

Surstek

Sydlandsk lammegryte

Tabriz-kjøttboller

Tajine med lam og kveder

Tartar med lammekjøtt

Thailam med lime

Tortilla (spansk potetomelett)

Tyrkisk lammekebab

Tyrkisk pilaff med lammekjøtt

Urtemarinert lammelår i skiver

Yoghurtmarinert lammestek

Østens keftedes

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen