Flere resulteter finnes under oppskriften
1 lammeside med rygg uten ben
1 1/2 ss sennep
1/2 løk
1/2 bunt persille
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
smør/margarin til bruning
saus:
4 dl vann/kraft
1/2 løk
1/2 bunt persille
1 ts sennep
3 ss maisennajevner eller 2 ts maisennamel
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 ss eddik
2 ts sukker
Ben ut lammesiden og fjern overflødig fett.
Brett ut lammesiden med kjøttet opp. Smør sennepen utover. Bland sammen salt, pepper, persille og finhakket løk og fordel over kjøttet.
Rull stramt sammen og surr med bomullstråd.
Brun rullen i en jerngryte. Dekk med kraft/vann. Sett inn et steketermometer. Kok opp og la trekke ca. 1 time til steketermometeret viser 70 C.
Legg bena i en gryte og dekk med vann. Kok opp og skum godt. La trekke ca. 1 time.
Sil kraften. Kok opp 4 dl til sausen.
Jevn sausen med maisenna utrørt i litt kaldt vann eller strø maisennajevner i den kokende væsken mens du rører.
Tilsett finhakket løk, persille og sennep. Smak til med salt, pepper, eddik og sukker.
Server med kokte poteter, gulrot og aspargesbønner.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)