Flere resulteter finnes under oppskriften
6 skiver fra den øverste delen av lammesteken, ca 1 1/2 cm tykk
Marinade:
3 hvitløkfedder, hakket
1 ss frisk rosmarin
1 1/4 dl olivenolje
salt
nykvernet pepper
Fjern det lille benet midt i hver lammebiff. Ha hvitløken til marinaden i en stor, grunn form og legg biffene oppå. Dryss med rosmarin og hell olivenolje over. Dekk formen til og la den stå i kjøleskapet i 24 timer. Vend kjøttet én gang.
Forvarm en stekeovnsgrill på høyeste trinn eller tenn en utendørsgrill. Når grillen er rykende varm, tas biffen opp av marinaden, tørkes på kjøkkenpapir og legges på grillbrett eller en rist. Ta vare på marinaden. Stek biffen raskt på begge sider så sjyen ikke renner ut. Dryss med salt og kvern svart pepper over. Etterstek biffene på svakere varme og pensle dem med marinaden under stekingen. Kjøttet er best når det er litt rosa inni, og stekes da ca. 5 minutter på den ene siden og 3 minutter på den andre. Serveres straks.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)