Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g mesclun eller annen blandet salat, renset
3 ss olivenolje
3 hvitløkfedd, finhakket
600 g lammenyrer, halvert, renset og grovhakket
¾ dl tørr sherry
4-5 ts ripsgelé
salt
nykvernet pepper
Legg salatbladene i en haug midt på 4 store middagstallerkener.
Varm oljen i en stor tykkbunnet stekepanne over svak varme. Tilsett hvitløken og surr den i 2 minutter. Løken må ikke få farge. Skru varmen opp, tilsett nyrene og fres dem til de så vidt har fått stekeskorpe, 2-3 minutter. Rist pannen hele tiden.
Legg nyrene over på et varmt serveringsfat med hullsleiv og hold dem varme.
Sett pannen over sterk varme og kok den ut med sherryen. Tilsett geleen, skru varmen ned og knus geleen med baksiden av en skje til den smelter. Smak sjyen til med salt og pepper.
Legg nyrene på salatbladene og hell sjyen over det hele. Server straks.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)