Flere resulteter finnes under oppskriften
3 tørkede ancho-chili
2 ss olivenolje
1 jalapeño-chili uten frø, hakkes
1 finhakket løk
2 hakkede hvitløkfedd
450 g tomater, flås og hakkes
50 g rosiner
¼ ts malt kanel
½ ts malt nellik
900 g lammekjøtt uten ben, skåret i 5 cm store terninger
2,5 dl kjøttkraft av lam, eller vann
salt
nykvernet svart pepper
friske korianderstilker til pynt
serveres med ris med urter
Rist ancho-chiliene lett i en tørr stekepanne på svak varme for å fa frem smaken. Fjern stilkene, rist ut frøene, riv belgene i biter og ha dem i en bolle. Hell på så mye varmt vann at chiliene dekkes. La dem ligge i bløt i 30 minutter.
Varm olivenolje i en stekepanne og stek jalapeño-chilien sammen med løk og hvitløk, til løken er myk. Ha i de hakkede tomatene og la det småkoke til blandingen er tykk og jevn. Rør inn rosiner, malt kanel og nellik, og smak til med salt og nykvernet pepper. Ha blandingen over i en gryte.
Ha ancho-chiliene sammen med bløtevannet i en hurtigmikser og kjør til mos. Ha chili-mosen og tomatblandingen i gryten.
Legg lammekjøttet i gryten, rør rundt og ha i så mye kjøttkraft eller vann at kjøttet blir dekket. Kok opp, legg på lokk og la det putre over svak varme i ca 2 timer eller til lammekjøttet er mørt. Pynt med frisk koriander og server sammen med ris som er blandet med urter.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)