Flere resulteter finnes under oppskriften
2 hvitløkfedd, knust og hakket
2 ts malt koriander
2 ts malt spisskum
2 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
2 ts paprikapulver
1-1¼ kg lammelår, utbeinet, fettet fjernet
3 ss olivenolje
skall og saft fra 1 sitron
havsalt
Ha hvitløk, koriander, spisskum, kanel, ingefær, paprika og salt i en stor bolle og bland godt. Legg lammelåret oppi, og gni blandingen inn i kjøttet slik at hele overflaten dekkes. Drypp over olivenolje og sitronskall og saft.
Dekk til, og la det stå i romtemperatur i 1 time, eller i kjøleskapet natten over. Snu låret av og til mens det marineres.
Tenn grillen, og vent til kullet er hvitt, omkring 40-60 minutter. Børst vekk asken på toppen, og legg lammet på risten.
Grill kjøttet i 15-20 minutter på hver side for medium/rosa og 30 minutter på hver side for gjennomstekt. Eksakt steketid vil variere fra grill til grill, så sljær av en bit for å se om det er slik du vil ha det.
Låret kan også stekes i ovnen ved 200 C. En medium/rosa stek stekes i 15-20 minutter. Reduser varmen til 180 C og stek videre i 10-15 minutter. Vil du ha gjennomstekt kjøtt, legger du 10 minutter til hver av disse steketidene.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)