Flere resulteter finnes under oppskriften
Lammekoteletter er tradisjonell kost for mange. Her har lammekotelettene fått følge av ingefær og pære - er du klar for noe nytt
4 stk. doble lammekotelett
1 stk. pære
2 ts hakket, frisk ingefær
1 båt hvitløk
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss smør eller olje til steking
4 ss hvit castello , eller kremost naturell.
1. Skjær pæra i små terninger. Finhakk hvitløk og ingefær. Krydre kotelettene med salt og pepper.
2. Brun lammekotelettene i pannen sammen med hvitløk, ingefær og pære.
3. Legg blandingen (hvitløk, ingefær, pære) oppå hver kotelett sammen med en klatt kremost eller Castello.
4. La kotelettene ettersteke under lokk i 3-4 minutter avhengig av tykkelsen.
Server gjerne med pasta eller godt brød.
TIPS
Bruk evt. vanlig, revet hvit ost i stedet for bløt.
Lammekoteletter er det møreste kjøttet og finnes doble og enkle.
Til én porsjon bør du minst beregne én dobbel eller to enkle koteletter.
De er raske å tilberede de trenger bare stekes
3-5 minutter avhengig av tykkelsen.
Algerisk fåregryte med broiler
Braisert lammekjøtt med morkler og madeira
Grillet lammebiff med hvitløk og rosmarin
Grillstekt lammelår fra Midtøsten
Gryte med lammehjerte og grønnsaker
Honning- og sennepsglasert lammestek
Kokt lettsaltet og røkt lammelår
Lammefilet med aubergine og paprika
Lammefrikassé med erter og dill
Lammegryte med friske grønnsaker
Lammekjøtt med bønner og artisjokker
Lammekotelett med grønn pepper og kanel
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp
Lammekoteletter med gulrotsaus
Lammekoteletter med hvitløk og timian
Lammekoteletter med ingefær og pære
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte
Lammelår med rosmarin og hvitløk
Lammenyrer med sherrysmak og grønn salat
Lammeragu med pepperfrukter og tomater
Lammerull med sursøt løk- og persillesaus
Lammerullstek med sjampinjongfarse
Lammestek fylt med hvitløk og urter
Lammestek med fransk geitostsaus
Levergryte med hodekål, gulrot og purre
Leverpanne av lam med bacon og sopp
Marokkansk lamme-tagine med aprikoser
Ovnsstekte lammekoteletter med potetbåter
Stekt lammekjøtt San Sebastian
Stekt lammelever i skiver med bacon, kapers og rødbeter
Stekt lammelever i skiver med eple og løk eller pepperrot
Stekte lammekoteletter med urter
Tortilla (spansk potetomelett)