Flere resulteter finnes under oppskriften
5 gelatinplater
revet skall av 1/2 sitron
saft av 1 presset sitron
3 egg
1 dl sukker
3 dl kremfløte
Legg gelatinplatene i bløt i rikelig med kaldt vann. Riv sitronskall og press ut saften av sitronen. Del eggene i plommer og hvite, og fordel dem i to skåler.
Visp eggeplommer og sukker lett og luftig. Rør i sitronskall og -saft.
Klem vannet godt ut av gelatinplatene og smelt dem i en liten kjele over svak varme. Rør den smeltede gelatinen i eggeplommemassen. Visp kremfløten og skjær den inn.
Rens visp og bolle godt ( det må ikke være igjen spor av eggeplomme eller kremfløte) og pisk eggehvitene til stivt skum. Skjær dem i den øvrige massen.
Skyll en form med kaldt vann og hell fromasjen i. La den stivne i kjøleskap i minst 3 timer.
Server fromasjen direkte fra formen eller hvelvet på et fat.
Denne fromasjen er nesten en glemt dessert som pleier å være en stor suksess. Ifølge gamle tradisjoner ble den servert med nypisket eggedosis tilsatt et par ss konjakk.
Fiskepudding med spennende saus
Karbonadepudding med makaroni og ost
Kokospudding med pistasienøtter
Makaronipudding med kjøtt eller pølse
Makaronipudding med tomater og purre
Mandelkjernepudding med rød saus
Portvinsduftende karamellpudding
Rispudding med ost, sjampinjonger og egg
Semulepudding med epler og solbærsaus