• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Rispudding med ost, sjampinjonger og egg

Småretter / Pudding

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

75 g smør eller margarin
1 løk
400 g ris (helst arborio-ris)
1 3/4 dl tørr hvitvin
12 dl hønsebuljong (terning)
salt
pepper
2 ss olivenolje
225 g friske sjampinjonger
2 fedd hvitløk
2 ts hakket frisk eller 1 ts tørket basilikum
4 ss brødrasp
50 g reven Parmesan-ost
2 egg
3 hardkokte egg
225 g Mozzarella-ost
3 dl tomatsaus til servering (se egen oppskrift)

Bruksanvisning

Begynn med å lage en risotto. Smelt 50 g av smøret i en kasserolle. Hakk løken og la den surre i smøret over svak varme til den er myk men ikke har fått farge, ca 5 minutter.

Tilsett risen og rør den godt ut i smøret. Hell på 1 1/2 dl av vinen og la den koke opp. Skru varmen litt ned og la risen småkoke under omrøring til den har absorbert all kokevæske.

Hell på 1 1/2 dl av buljongen, tilsett 1 ts salt og la risen småkoke videre under omrøring til all væske igjen er absorbert. Fortsett med å tilsette buljong på denne måten til risen er så vidt mør. Det var 15-20 minutter.

Imens tørker du av sjampinjongene og skjærer dem i skiver. Rens og knus hvitløken. Varm oljen i en kasserolle og la sjampinjongene og hvitløk surre over svak varme til soppen begynner å avgi fuktighet. Tilsett resten av vinen, basilikum, salt og pepper etter smak. Rør godt om og ta kasserollen av varmen.

Smør en 20 cm vid springform godt og dryss den med brødrasp, både på bunnen og ringen.

Visp de to friske eggene sammen. Ta risottoen av varmen og rør i rivosten sammen med eggene, resten av smøret, og salt og pepper etter smak.

Press tre fjerdeparter av risottoen ned i bunnen og opp langs sidene av springformen. Skjær de hardkokte eggene i skiver og fordel disse over bunnen. Dryss ca. tredjeparten av soppblandingen over og dekk med tredjeparten av Mozzarella-osten, som er skåret i tynne skiver.

Gjenta disse lagene til egg, sjampinjonger og ost er brukt opp. Legg resten av risottoen over, og press den godt ned.

Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den inn i forvarmet ovn, 190 C. Stek puddingen i 1 time. La den stå i formen i 5 minutter før du vender den på et varmt serveringsfat. Serveres straks med tomatsaus i en bolle ved siden.

Småretter / Pudding


Sum Oppskrifter 105 funnet


Aleksandrapudding

Aromatiske kjøttpuddinger

Blodpudding

Blodpudding

Blodpudding med brød

Brødpudding

Brødpudding med whiskysaus

Byggmelspudding

Christmas-pudding

Coughton Christmas Pudding

Crema Catalana

Dronning Maud - pudding

Dronningpudding

Eplepudding

Fiskepudding i form

Fiskepudding med reker

Fiskepudding med ris

Fiskepudding med spennende saus

Flan al caramelo

Flømri

Fløtepudding

Fransk karamellpudding

Fruktpudding

Gammeldags Måneskinnspudding

Grytepudding

Grønnsakpudding

Hummerpudding

Ingebjørgs fiskepudding

Ingefærpudding

Italiensk krempudding

Karamellpudding

Karamellpudding med pærer

Karbonadepudding med makaroni og ost

Kheer

Kjøttpudding

Kjøttpudding med broccoli

Kjøttpudding med kålrot

Kjøttpudding med ostefyll

Klippfiskpudding

Kokospudding

Kokospudding med pistasienøtter

Krokanpudding

Krydderurtpudding

Kålpudding

Laksepudding

Leverpudding av storfe

Leverpudding av svin

Lobels pudding

Løvepudding fra Aulestad

Madeirapudding

Maispudding (sufflé)

Makaronipudding

Makaronipudding med kjøtt eller pølse

Makaronipudding med spinat

Makaronipudding med tomater og purre

Mandelkjernepudding med rød saus

Mandelpudding

Meksikansk rispudding

Melkepudding

Minuttpudding

Måneskinnspudding

Nesevispudding

Ostegratinert fiskepudding

Ostepudding

Ovnsstekt appelsinpudding

Pernilles sjokoladepudding

Plumpudding

Portvinsduftende karamellpudding

Potetpudding

Pudding med krydderurter

Rabarbrapudding med risgrøt

Risengrynspudding

Rispudding

Rispudding fra Portugal

Rispudding de lux

Rispudding med ost, sjampinjonger og egg

Rizogalo - gresk rispudding

Rompudding

Rosenpudding

Rå eplepudding

Råmelkspudding

Sagopudding

Saup-pudding

Semulepudding

Semulepudding med epler og solbærsaus

Sherrypudding

Sildepudding

Sirupspudding

Sitronpudding

Sjampinjongpuddinger

Sjokolade- og kaffepudding

Sjokoladepudding

Sjokoladepudding i form

Sjokoladepudding med croissanter

Snepudding

Sopp-pudding

Surmelkspudding

Sviskepudding

Søtpotetpudding

Tante Maries kjøttpudding

Varm eggepudding

Varmicelli-pudding

Yorkshire-pudding

Yorkshirepudding

Yorkshirepudding

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen