• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Portvinsduftende karamellpudding

Småretter / Pudding

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 ½ dl melk
2 ½ dl kremfløte
1 kanelstang
skallet av 1 appelsin skåret i lange strimler
250 g sukker
2 ss vann
3 hele egg + 2 eggeplommer
2 ss portvin
½ ts vaniljeessens

Bruksanvisning

Varm melk, fløte, kanelstang og appelsinskall i en kjele på middels sterk varme, til det kommer små bobler langs kanten på kjelen. Ta kjelen av varmen og la det trekke 1 time.

Gjør klar seks porsjonsformer på 1 ¼ dl. Kok opp 125 g sukker sammen med vannet i en liten kjele på sterk varme, og rør til sukkeret har løst seg opp. Fortsett å koke, men uten å røre i 6-8 minutter til sukkerlaken blir gyllenbrun. Ikke la den bli for mørk, for da kommer puddingen til å smake bittert. Ta kjelen av varmen, og fordel jevnt og forsiktig den varme karamellsausen opp i porsjonsformene. Drei raskt på formene, slik at de blir dekket av karamell. Sett dem til side i en langpanne.

Hell melk-fløteblandingen i en kjele gjennom en finmasket sikt. Varm den opp, til små bobler kommer opp langs kanten av kjelen. Sett den til side.

Pisk hele egg og eggeplommer til det skummer. Tilsett gradvis resten av sukkeret og pisk til eggedosisen er lys og tykk. Tilsett den varme melk-fløteblandingen litt etter litt mens du hele tiden pisker. Rør inn vaniljeessens og portvin. Hell blandingen gjennom en fin sikt over i en mugge. Hell den så forsiktig oppi de karamellkledde formene. Hell så mye varmt vann i langpannen at det rekker halvveis opp på porsjonsformene. Dekk langpannen med aluminiumsfolie.

Stek ved 165 C i ca 30 minutter, til det ikke henger noe fast på en spiss kniv du stiker ned i midten av en av puddingene. Ta porsjonsformene ut av vannbadet, la dem avkjøle seg og sett dem i kjøleskapet til de blir helt kalde.

Før servering fører du en kniv langs innsiden av formene og hvelver puddingen ut på lave dessertskåler. La det som måtte være av karamelsaus i formen dryppe ned på puddingen. Server med en gang.

Småretter / Pudding


Sum Oppskrifter 105 funnet


Aleksandrapudding

Aromatiske kjøttpuddinger

Blodpudding

Blodpudding

Blodpudding med brød

Brødpudding

Brødpudding med whiskysaus

Byggmelspudding

Christmas-pudding

Coughton Christmas Pudding

Crema Catalana

Dronning Maud - pudding

Dronningpudding

Eplepudding

Fiskepudding i form

Fiskepudding med reker

Fiskepudding med ris

Fiskepudding med spennende saus

Flan al caramelo

Flømri

Fløtepudding

Fransk karamellpudding

Fruktpudding

Gammeldags Måneskinnspudding

Grytepudding

Grønnsakpudding

Hummerpudding

Ingebjørgs fiskepudding

Ingefærpudding

Italiensk krempudding

Karamellpudding

Karamellpudding med pærer

Karbonadepudding med makaroni og ost

Kheer

Kjøttpudding

Kjøttpudding med broccoli

Kjøttpudding med kålrot

Kjøttpudding med ostefyll

Klippfiskpudding

Kokospudding

Kokospudding med pistasienøtter

Krokanpudding

Krydderurtpudding

Kålpudding

Laksepudding

Leverpudding av storfe

Leverpudding av svin

Lobels pudding

Løvepudding fra Aulestad

Madeirapudding

Maispudding (sufflé)

Makaronipudding

Makaronipudding med kjøtt eller pølse

Makaronipudding med spinat

Makaronipudding med tomater og purre

Mandelkjernepudding med rød saus

Mandelpudding

Meksikansk rispudding

Melkepudding

Minuttpudding

Måneskinnspudding

Nesevispudding

Ostegratinert fiskepudding

Ostepudding

Ovnsstekt appelsinpudding

Pernilles sjokoladepudding

Plumpudding

Portvinsduftende karamellpudding

Potetpudding

Pudding med krydderurter

Rabarbrapudding med risgrøt

Risengrynspudding

Rispudding

Rispudding fra Portugal

Rispudding de lux

Rispudding med ost, sjampinjonger og egg

Rizogalo - gresk rispudding

Rompudding

Rosenpudding

Rå eplepudding

Råmelkspudding

Sagopudding

Saup-pudding

Semulepudding

Semulepudding med epler og solbærsaus

Sherrypudding

Sildepudding

Sirupspudding

Sitronpudding

Sjampinjongpuddinger

Sjokolade- og kaffepudding

Sjokoladepudding

Sjokoladepudding i form

Sjokoladepudding med croissanter

Snepudding

Sopp-pudding

Surmelkspudding

Sviskepudding

Søtpotetpudding

Tante Maries kjøttpudding

Varm eggepudding

Varmicelli-pudding

Yorkshire-pudding

Yorkshirepudding

Yorkshirepudding

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen