Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg melne poteter
2 1/2 dl melk
2 1/2 dl fløte
1 stor hakket løk
salt
hvit pepper
smør
1 fedd hvitløk
Skrell og skjær potetene i skiver. Ha potetene i en kjele med melk, fløte og løk. Tilsett salt og pepper. La det småkoke i 10 minutter. Rør av og til. Tilsett mer melk om nødvendig.
Smør en ildfast form og gni den med hvitløk. Fordel potetblandingen i formen. Stekes ved 180 C i 1 time. Server straks.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika