Flere resulteter finnes under oppskriften
8 poteter
3 dl melk
1 dl fløte
1 ss smør
2 sjalottløk
1 bunt gressløk eller persille
salt
nykvernet pepper
Rens og finhakk løken. Fres den blank i smør. Skrell potetene, kutt dem i terninger på 1 cm og og ha dem i en kjele sammen med løken.
Tilsett melk og fløte. Kok forsiktig til potetene er møre og stuingen har fått en fin konsistens. Rør i kjelen mens stuingen koker for å hindre fastbrenning.
Ha i persille eller gressløk til slutt. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika