Flere resulteter finnes under oppskriften
6 små søtpoteter
2 dl olivenolje
0,75 dl nypresset limesaft
3 ss hakket frisk koriander
2 ss honning
4 ts revet fersk ingefær
1 rød chili, uten frø og finhakket
2 hvitløkfedd, knuste
salt
nykvernet pepper
Skrell søtpotetene og skjær dem i omtrent 3 millimeter tykke skiver. Forvell søtpotetene i en stor kjele med kokende vann i 1 minutt, slå av vannet og la skivene få dampe seg tørre.
Ha søtpotetene i en bolle, tilsett 4 ss olivenolje og bland godt med hendene til skivene er godt dekket.
Varm grillen godt til det begynner å ryke. Grill potetskivene i puljer på begge sider til de er godt stekt. Legg dem over i en stor bolle.
For å lage dressingen blander du resten av ingrediensene i en annen bolle og smaker dressingen til.
Drypp dressingen over potetene og server retten varm eller kald.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika