Flere resulteter finnes under oppskriften
fedd av to hele hvitløk, med skall
115 g usaltet smør
1,3 kg poteter, delt og skrelt
1/2-3/4 kopp melk
salt
hvit pepper, malt
Kok hvitløken i vann i 2 minutter. La den renne av, og skrell den før du steker den på svak varme i halvparten av smøret. Stek i 25 minutter under stadig omrøring. Den skal ikke bli brun. Ha løken i hurtigmikseren og kjør den til en jevn blanding. Ha pureen i en bolle, og dekk med plastfolie.
Legg potetene i en kjele med kaldt, godt saltet vann. Potetene skal være helt dekket av vann. Kok til de er møre. Hell av vannet, og ha potetene i matmølle eller press dem gjennom en sikt. Ha mosen tilbake i kjelen. Sett den over middels varme i 2 minutter mens du rører hele tiden. Bruk tresleiv.
Varm opp melken til det bobler rundt kanten. Rør gradvis inn potetmosen, og resten av smøret og hvitløkpureen. Smak til med salt og pepper.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika