Flere resulteter finnes under oppskriften
4-5 rå poteter
1 løk
1/2 ts salt
1 1/2 ss margarin eller smør
1 1/2 dl revet, vellagret ost (Norvegia, Jarlsberg, Sveitser)
2-3 tomater
Skrell poteter og løk. Riv potetene grovt og finhakk løken. Bland poteter, løk og salt.
Brun fettet i en stekepanne. Stek potetblandingen halvmør, 6-8 minutter, rør innimellom. Bland 1 dl av den revne osten, rør om og glatt til. Stek kaken under lokk på svak varme i ca 5 minutter til undersiden har sprø skorpe. Vend kaken og stek den i ca 5 minutter på den andre siden. Drys over resten av osten, slik at den smelter mens kaken stekes.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika