Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg renskrelte poteter
2 store egg
3 ss hvetemel
salt
hvit pepper
reven muskatnøtt
1/2 ts tørket persille
olje til steking
eplemos eller rørte tyttebær til servering
Riv de råskrelte potetene grovt. Rør inn egg, mel og krydder.
Varm olje i stekepannen og legg i så mye potetrøre at det dekker bunnen.
Stek kakene på begge sider til de blir gylne og sprø. Kakene skal være forholdsvis tynne og ikke for store.
Serveres nystekte med eplemos eller tyttebær.
Etiopisk potetmos med niter kebbeh
Fløtegratinerte poteter m/hvitløk
Fløtegratinerte poteter med salvie, kapers og parmesan
Gratinerte poteter fylt med sopp
Grillede søtpoteter med ingefær- og limedressing
Helstekte poteter med timian og hvitløk
Italienske potetboller med pestosaus
Käserösti - sveitsisk potetkake
Ovnsbakte poteter med sterk buljong
Potetgrateng med tomater og ost
Stekte poteter med løk og bacon
Stekte poteter med purre og paprika