Flere resulteter finnes under oppskriften
2 - 2 1/2 kg hel fisk med hode og innmat
til 1 liter vann regnes 3/4 dl salt og 1 ts eddik
SANDEFJORDSMØR:
2 ss kremfløte
2 ss finhakket persille
200 g meierismør
saft av 1 sitron
Kokt lever:
Fjern hinnen rundt leveren og del den i små biter. For å hindre at det blir sterk lukt i kokekaret, kan leveren kokes i sylteglass eller krukke med lokk i vannbad.
Til 1 dl vann bruker du 1/2 ts salt, 1 ts eddik, 6 pepperkorn og litt løk.
Bland vann og krydder i glasset eller krukken, ha i leveren og sett glasset på rist i kokekaret. Sett på lokk og hell rundt glasset til det står kant i kant med innholdet. Kok opp vannet og la det koke ca 10 minutter.
Kokt rogn:
Til 1 liter vann bruker du 1 ts salt. Vask rognen og pakk den i matpapir eller aluminiumsfolie. Legg den i kokende saltet vann og la den trekke 30-40 minutter, avhengig av størrelsen.
Sandefjordsmør lager du ved å gi fløte og persille et oppkok. Ta kjelen av varmen. Rør det kalde smøret inn til alt får en kremaktig konsistens. Det å ikke koke. Bland i sitronsaft og server til torsken.
Rundrens fisken og la de vaskede stykkene ligge minst 2 timer i rennende kaldt vann. Kok opp vannet og legg i fiskestykkene. La fisken trekke ved 90 C i 6-8 minutter.
Torsk med lever og rogn må serveres på rykende varme tallerkner. La annen omgangs fisk trekke mens den første spises, og ha varme tallerkner klar.
Server smeltet meierismør med masse hakket persille i eller Sandefjordsmør og kokte poteter til.
Avkokt flyndrefilet i kaperssaus (Sør-Trøndelag)
Avkokt torsk med lever, rogn og Sandefjordsmør (Vest-Agder)
Bacalao som i Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blandaball med stekt fisk (Møre og Romsdal)
Boknasild fra Stryn (Sogn og Fjordane)
Breiflabb med rømme (Nordland)
Dampet ishavsrøye på grønnsaksseng (Svalbard)
Dampet ishavsrøye på grønnsaksseng (Troms)
Fersk fiskerett i Kvæfjord (Troms)
Ferskfisk på nordlandsk vis (Nordland)
Fisk og fiskesupe frå Lesja (Oppland)
Fisk på spidd i Porsanger (Finnmark)
Fiskeball, gammeldags (Møre og Romsdal)
Fiskekaker fra Selje (Sogn og Fjordane)
Fiskepudding (Sogn og Fjordane)
Fiskepudding av gjedde (Akershus)
Fiskepudding med fløte (Buskerud)
Fiskesuppe fra Salten (Nordland)
Fiskesuppe fra Vega (Nordland)
Flyndre i hvit saus (Nordland)
Flyndreruller fra Lofoten (Nordland)
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør (Østfold)
Gjeddekaker fra Andebu (Vestfold)
Grillet røye i folie, smørsaus og grillmarinader (Troms)
Grovfiskball (Møre og Romsdal)
Grävfisk fra Lierne (Nord-Trøndelag)
Grävrogn fra Lierne (Nord-Trøndelag)
Helstekt/grillet gjedde i folie (Østfold)
Hvitvinsdampet sjørøye (Troms)
Ishavsrøye i ripssaus (Svalbard)
Ishavsrøye med lime og koriander i wok (Svalbard)
Kams fra Stadt (Sogn og Fjordane)
Klippfiskpudding (Møre og Romsdal)
Klippfiskpudding anno 1880 (Nordland)
Kokt abbor med suppe (Oppland)
Kokt og avkjølt sjørøye (Troms)
Kokt ørret med suppe (Oppland)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Kubbesild fra Utvik (Sogn og Fjordane)
Lakesalting av sild (Sør-Trøndelag)
Lapskaus av klippfisk (Akershus)
Lettsalta torsk (Sogn og Fjordane)
Levermølje fra Lofoten (Nordland)
Luting av fisk (Sogn og Fjordane)
Luting av fisk (Sør-Trøndelag)
Maritim nordlandsgryte (Nordland)
Mathau fra Alstahaug (Nordland)
Rakfisk fra Tydal (Sør-Trøndelag)
Ristet fisk med urterømme (Troms)
Ristet gjørs med grønn saus (Østfold)
Rognpannekaker (Møre og Romsdal)
Røkt kolje som i Bergen (Hordaland)
Rømmegrøt over fisk (Sogn og Fjordane)
Saltfiskkaker (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Møre og Romsdal)
Sildesodd fra Solund (Sogn og Fjordane)
Sildestomp frå Dovre (Oppland)
Smørflyndrefilet med laksefarse (Nordland)
Spekelaks fra Skiippagura (Finnmark)
Spekesild stekt på glo (Akershus)
Tørket og røkt gjedde (Hedmark)
Tørrfisk med tomatpuré (Akershus)
Tørrfisk på sitt beste (Nordland)
Tørrsalting av sild (Sør-Trøndelag)