• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)

Tradisjonsmat / Fisk og skalldyr

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 kg fisk, fortrinnsvis lyr og sei (50-50), lyr kan erstattes av torsk
2 kg poteter, skrellet og oppdelt, helst Beate eller Pimpernell
1 stor løk
pepper (hvit)
salt
baconterninger
ca 500 g hvetemel (ballen må ikke bli for hard)

Bruksanvisning

Utgangspunktet er helst fersk fisk, men frossen kan også brukes, men da må den eltes/bearbeides når den er halvveis tint.

Bruk kvern eller hurtigmikser når fisken og poteten eltes sammen med løk, salt og pepper. Melet blandes i for hånd, helst etter at deigen er ferdigblandet. Pass på at deigen ikke blir for hard, derfor er det viktig å bruke hendene å blande med for ”da kjenner man når den får den riktige konsistensen”.

Det er greit å prøve seg fram med en ball først slik at man erfarer riktig konsistens. Inni ballen er det fint med baconterninger og masse sort pepper med tanke på aroma. Ballen skal småkoke/trekke i ca 45 minutter. Ikke fosskoke!

Baconfett, gjerne med baconterninger til, samt potet, gulrøtter og kålrabi serveres til.

Oppskriften er innsendt av Erik Ringvold.

Tradisjonsmat / Fisk og skalldyr


Sum Oppskrifter 160 funnet


Avkokt flyndrefilet i kaperssaus (Sør-Trøndelag)

Avkokt torsk med lever, rogn og Sandefjordsmør (Vest-Agder)

Bacalao (Møre og Romsdal)

Bacalao (Nordland)

Bacalao som i Kristiansund (Møre og Romsdal)

Bergenssild (Hordaland)

Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)

Blandaball med stekt fisk (Møre og Romsdal)

Bokna sild (Nordland)

Boknalyr (Hordaland)

Boknasild (Møre og Romsdal)

Boknasild fra Stryn (Sogn og Fjordane)

Breiflabb med rømme (Nordland)

Brosme (Sogn og Fjordane)

Dampet ishavsrøye på grønnsaksseng (Svalbard)

Dampet ishavsrøye på grønnsaksseng (Troms)

Eplesild (Hordaland)

Fersk fiskerett i Kvæfjord (Troms)

Ferskfisk på nordlandsk vis (Nordland)

Festfin fjellfisk (Oppland)

Fisk og fiskesupe frå Lesja (Oppland)

Fisk på spidd i Porsanger (Finnmark)

Fiskeball (Møre og Romsdal)

Fiskeball, gammeldags (Møre og Romsdal)

Fiskeboller (Nordland)

Fiskefarse (Akershus)

Fiskekaker fra Selje (Sogn og Fjordane)

Fiskepudding (Sogn og Fjordane)

Fiskepudding av gjedde (Akershus)

Fiskepudding med fløte (Buskerud)

Fiskesupe (Oppland)

Fiskesuppe fra Salten (Nordland)

Fiskesuppe fra Vega (Nordland)

Flatbrød med laks (Nordland)

Flyndre i hvit saus (Nordland)

Flyndreruller fra Lofoten (Nordland)

Gjeddeboller (Østfold)

Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør (Østfold)

Gjeddekaker (Akershus)

Gjeddekaker (Østfold)

Gjeddekaker fra Andebu (Vestfold)

Gjeddemousse (Østfold)

Glostekt sild (Østfold)

Gravet laks (Akershus)

Gravet uer (Akershus)

Grillet fisk (Troms)

Grillet røye i folie, smørsaus og grillmarinader (Troms)

Grovfiskball (Møre og Romsdal)

Grävfisk fra Lierne (Nord-Trøndelag)

Grävrogn fra Lierne (Nord-Trøndelag)

Helstekt gjedde (Akershus)

Helstekt rogn (Nordland)

Helstekt/grillet gjedde i folie (Østfold)

Hitraball (Sør-Trøndelag)

Horrkaker (Oppland)

Hvitvinsdampet sjørøye (Troms)

Innbakt gjørs (Østfold)

Inniball (Møre og Romsdal)

Innmatkaker (Møre og Romsdal)

Ishavsrøye i ripssaus (Svalbard)

Ishavsrøye med lime og koriander i wok (Svalbard)

Jabbe (Møre og Romsdal)

Kams (Møre og Romsdal)

Kams (Sogn og Fjordane)

Kams fra Stadt (Sogn og Fjordane)

Kamshode (Hordaland)

Klippfisk (Sogn og Fjordane)

Klippfiskkaker (Akershus)

Klippfiskpudding (Møre og Romsdal)

Klippfiskpudding anno 1880 (Nordland)

Kokt abbor med suppe (Oppland)

Kokt flyndre (Nordland)

Kokt lever (Nordland)

Kokt og avkjølt sjørøye (Troms)

Kokt pale (Hordaland)

Kokt rogn (Nordland)

Kokt smålaks (Nordland)

Kokt ørret med suppe (Oppland)

Krabbetartar (Akershus)

Kristiansundsball (Møre og Romsdal)

Kubbesild fra Utvik (Sogn og Fjordane)

Kveitekarbonader (Troms)

Kveitesådd (Møre og Romsdal)

Kveitsodd (Sør-Trøndelag)

Lakesalting av sild (Sør-Trøndelag)

Laksemousse (Nord-Trøndelag)

Laksesuppe (Nord-Trøndelag)

Lapskaus av klippfisk (Akershus)

Lettsalta torsk (Sogn og Fjordane)

Levermølje fra Lofoten (Nordland)

Levremylje (Sogn og Fjordane)

Livregraut (Sogn og Fjordane)

Lutefisk (Nordland)

Luting av fisk (Sogn og Fjordane)

Luting av fisk (Sør-Trøndelag)

Maritim nordlandsgryte (Nordland)

Mathau fra Alstahaug (Nordland)

Misværmølje (Nordland)

Narviksild (Nordland)

Oslofjordens rekeflørt (Oslo)

Ovnsbakt sjørøye (Troms)

Paleboller (Sogn og Fjordane)

Persetorsk (Hordaland)

Piggvarruller (Østfold)

Prinsefisk (Hordaland)

Prinsefisk (Sogn og Fjordane)

Rakeørret (Telemark)

Rakfisk (Nordland)

Rakfisk fra Tydal (Sør-Trøndelag)

Rakørret kokt i øl (Buskerud)

Raumgraut og fisk (Oppland)

Ristet fisk med urterømme (Troms)

Ristet gjørs med grønn saus (Østfold)

Rognball (Møre og Romsdal)

Rognekaker (Nordland)

Rognkaker (Sogn og Fjordane)

Rognpannekaker (Møre og Romsdal)

Rognpudding (Nordland)

Råkåfisk frå Lesja (Oppland)

Rødsei fra Salten (Nordland)

Røkt gjedde (Østfold)

Røkt kolje som i Bergen (Hordaland)

Røkt laks (Nordland)

Rømmegrøt over fisk (Sogn og Fjordane)

Saltfiskball (Sør-Trøndelag)

Saltfiskkaker (Sogn og Fjordane)

Seikaker (Nordland)

Sildeball (Møre og Romsdal)

Sildegryn (Akershus)

Sildekake (Sogn og Fjordane)

Sildekaker (Akershus)

Sildepudding (Møre og Romsdal)

Sildesodd fra Solund (Sogn og Fjordane)

Sildestomp frå Dovre (Oppland)

Skippersild (Hordaland)

Smørflyndrefilet med laksefarse (Nordland)

Spekelaks (Hordaland)

Spekelaks (Nord-Trøndelag)

Spekelaks fra Skiippagura (Finnmark)

Spekesild (Hordaland)

Spekesild stekt på glo (Akershus)

Stavsild-schnitzel (Nordland)

Steikt aure (Oppland)

Stekt kveite (Nordland)

Stekt sild (Sogn og Fjordane)

Stekt sjørøye (Troms)

Surlaks (Hordaland)

Surlaks (Sør-Trøndelag)

Sylta makrell (Vestfold)

Syltet makrell (Aust-Agder)

Sæterørret (Nordland)

Tananger plukkfisk (Rogaland)

Tørket og røkt gjedde (Hedmark)

Tørrfisk med tomatpuré (Akershus)

Tørrfisk på sitt beste (Nordland)

Tørrgjedde (Akershus)

Tørrsalting av sild (Sør-Trøndelag)

Varmrøkt gjedde (Østfold)

Varmrøkt ål og fritert østers (Østfold)

Østerstimbaler (Sør-Trøndelag)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen