Flere resulteter finnes under oppskriften
små torskehoder
lever
sammalt hvete
havregryn
1 ss karve
2 ts salt
fiskekraft
Dette er en torskemiddag som Alstadhaug bondekvinnelag presenterer. En oppskrift fra gammel tid som ble mye brukt i distriktet.
Bruk hoder av små torsk, ta ut gjellene og øynene og vask hodene godt. Rens levera fra fisken og knus den. Beregn 1 lever på 4 hoder.
Bland levera sammen med like deler sammalt hvete og havregryn, 1 ss karve og 2 ts salt til en passe tykk masse.
Den formes til små baller som legges i torskehodene. Torskehodene med ballene i kokes i fiskekraft i ca 10 minutter.
Mathau serveres med nykokte poteter til.
Avkokt flyndrefilet i kaperssaus (Sør-Trøndelag)
Avkokt torsk med lever, rogn og Sandefjordsmør (Vest-Agder)
Bacalao som i Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blainnabaill frå Kristiansund (Møre og Romsdal)
Blandaball med stekt fisk (Møre og Romsdal)
Boknasild fra Stryn (Sogn og Fjordane)
Breiflabb med rømme (Nordland)
Dampet ishavsrøye på grønnsaksseng (Svalbard)
Dampet ishavsrøye på grønnsaksseng (Troms)
Fersk fiskerett i Kvæfjord (Troms)
Ferskfisk på nordlandsk vis (Nordland)
Fisk og fiskesupe frå Lesja (Oppland)
Fisk på spidd i Porsanger (Finnmark)
Fiskeball, gammeldags (Møre og Romsdal)
Fiskekaker fra Selje (Sogn og Fjordane)
Fiskepudding (Sogn og Fjordane)
Fiskepudding av gjedde (Akershus)
Fiskepudding med fløte (Buskerud)
Fiskesuppe fra Salten (Nordland)
Fiskesuppe fra Vega (Nordland)
Flyndre i hvit saus (Nordland)
Flyndreruller fra Lofoten (Nordland)
Gjeddefilet med nesle/spinat og gressløksmør (Østfold)
Gjeddekaker fra Andebu (Vestfold)
Grillet røye i folie, smørsaus og grillmarinader (Troms)
Grovfiskball (Møre og Romsdal)
Grävfisk fra Lierne (Nord-Trøndelag)
Grävrogn fra Lierne (Nord-Trøndelag)
Helstekt/grillet gjedde i folie (Østfold)
Hvitvinsdampet sjørøye (Troms)
Ishavsrøye i ripssaus (Svalbard)
Ishavsrøye med lime og koriander i wok (Svalbard)
Kams fra Stadt (Sogn og Fjordane)
Klippfiskpudding (Møre og Romsdal)
Klippfiskpudding anno 1880 (Nordland)
Kokt abbor med suppe (Oppland)
Kokt og avkjølt sjørøye (Troms)
Kokt ørret med suppe (Oppland)
Kristiansundsball (Møre og Romsdal)
Kubbesild fra Utvik (Sogn og Fjordane)
Lakesalting av sild (Sør-Trøndelag)
Lapskaus av klippfisk (Akershus)
Lettsalta torsk (Sogn og Fjordane)
Levermølje fra Lofoten (Nordland)
Luting av fisk (Sogn og Fjordane)
Luting av fisk (Sør-Trøndelag)
Maritim nordlandsgryte (Nordland)
Mathau fra Alstahaug (Nordland)
Rakfisk fra Tydal (Sør-Trøndelag)
Ristet fisk med urterømme (Troms)
Ristet gjørs med grønn saus (Østfold)
Rognpannekaker (Møre og Romsdal)
Røkt kolje som i Bergen (Hordaland)
Rømmegrøt over fisk (Sogn og Fjordane)
Saltfiskkaker (Sogn og Fjordane)
Sildepudding (Møre og Romsdal)
Sildesodd fra Solund (Sogn og Fjordane)
Sildestomp frå Dovre (Oppland)
Smørflyndrefilet med laksefarse (Nordland)
Spekelaks fra Skiippagura (Finnmark)
Spekesild stekt på glo (Akershus)
Tørket og røkt gjedde (Hedmark)
Tørrfisk med tomatpuré (Akershus)
Tørrfisk på sitt beste (Nordland)
Tørrsalting av sild (Sør-Trøndelag)