• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Gome (Vest-Agder)

Tradisjonsmat / Ost

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Det er ingen ingredienser.

Bruksanvisning

Nysilt melk ble kokt opp. Når den kokte ble sur melk og egg slått i. Det ble kalt "støkka". Nå skiller osten seg fra melken og vi får ost og myse. Dette koker en god stund.

Sukker brukte man, andre hadde også rosiner og kardemomme i. Når det hele var kokt så lenge at osten var blitt brunaktig og mysen nesten borte, ble osten tatt opp og en jevning av mel og vann rørt i. Osten ble forsiktig lagt oppi, mest mulig sammenhengende. Deretter ble det øst opp i boller og fat og servert til lefse og brød.

Tradisjonsmat / Ost


Sum Oppskrifter 38 funnet


Eggost (Vest-Agder)

Eggost fra Budal (Sør-Trøndelag)

Eggost fra Gyland (Vest-Agder)

Gammelost (Vestfold)

Gome (Vest-Agder)

Gomme med egg (Rogaland)

Gommi (Telemark)

Jenteost (Vest-Agder)

Kaffeost fra Bjørnevatn (Finnmark)

Karveost (Akershus)

Kjesmus (Nord-Trøndelag)

Kjysel (Møre og Romsdal)

Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)

Kokost (Buskerud)

Larre fra Ytre Sogn (Sogn og Fjordane)

Lausmataost (Sogn og Fjordane)

Løpsoll (Sør-Trøndelag)

Mjølkost (Sogn og Fjordane)

Myk hvitost (Østfold)

Ost-tjuke (Sogn og Fjordane)

Ostebiff (Oslo)

Ostegomme fra Vefsn (Nordland)

Ostepinner (Svalbard)

Ostesoll (Hedmark)

Ostestenger fra Lyngseidet (Troms)

Prim av surmelk (Sogn og Fjordane)

Primsoll (Hordaland)

Pultost (Akershus)

Ramost fra Hornindal (Sogn og Fjordane)

Saupost (Sogn og Fjordane)

Skjærost fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Skjørost fra Dovre (Oppland)

Stabekks ostekake (Akershus)

Surost (Hedmark)

Surost (Sogn og Fjordane)

Søtost (Aust-Agder)

Søtost (Hordaland)

Søtprim (Møre og Romsdal)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen