• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Ramost fra Hornindal (Sogn og Fjordane)

Tradisjonsmat / Ost

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Det er ingen ingredienser.

Bruksanvisning

Ramost ble best hvis man blandet ku- og geitemelk. Avfløtt surmelk ble varmet til osten og mysen skilte seg. Dette ble så silt gjennom et klede og hengt opp over natten.

Så satte man osten lunt og knadde i den ofte. Etter at osten hadde gjæret i 8 dager, knadde man inn tykk rømme, salt og karve. Da var osten ferdig.

Tradisjonsmat / Ost


Sum Oppskrifter 38 funnet


Eggost (Vest-Agder)

Eggost fra Budal (Sør-Trøndelag)

Eggost fra Gyland (Vest-Agder)

Gammelost (Vestfold)

Gome (Vest-Agder)

Gomme med egg (Rogaland)

Gommi (Telemark)

Jenteost (Vest-Agder)

Kaffeost fra Bjørnevatn (Finnmark)

Karveost (Akershus)

Kjesmus (Nord-Trøndelag)

Kjysel (Møre og Romsdal)

Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)

Kokost (Buskerud)

Larre fra Ytre Sogn (Sogn og Fjordane)

Lausmataost (Sogn og Fjordane)

Løpsoll (Sør-Trøndelag)

Mjølkost (Sogn og Fjordane)

Myk hvitost (Østfold)

Ost-tjuke (Sogn og Fjordane)

Ostebiff (Oslo)

Ostegomme fra Vefsn (Nordland)

Ostepinner (Svalbard)

Ostesoll (Hedmark)

Ostestenger fra Lyngseidet (Troms)

Prim av surmelk (Sogn og Fjordane)

Primsoll (Hordaland)

Pultost (Akershus)

Ramost fra Hornindal (Sogn og Fjordane)

Saupost (Sogn og Fjordane)

Skjærost fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Skjørost fra Dovre (Oppland)

Stabekks ostekake (Akershus)

Surost (Hedmark)

Surost (Sogn og Fjordane)

Søtost (Aust-Agder)

Søtost (Hordaland)

Søtprim (Møre og Romsdal)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen