• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Kokost (Buskerud)

Tradisjonsmat / Ost

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Det er ingen ingredienser.

Bruksanvisning

Sur melk varmes ved svak varme til den skiller seg. Osten må snues så den blir like varm over alt. Tas så opp av mysen så den blir tørr. Smuldres og legges i et trau som dekkes til. Settes på lunt sted.

Den må snues så den modnes jevnt. Når den er moden, knas den sammen, tilsettes litt salt og gjerne litt karve, eller man koker den i melk tilsatt litt smør til den blir glatt og fin.

Kokost brukes som pålegg eller middagsmat med poteter og flatbrød til.

Tradisjonsmat / Ost


Sum Oppskrifter 38 funnet


Eggost (Vest-Agder)

Eggost fra Budal (Sør-Trøndelag)

Eggost fra Gyland (Vest-Agder)

Gammelost (Vestfold)

Gome (Vest-Agder)

Gomme med egg (Rogaland)

Gommi (Telemark)

Jenteost (Vest-Agder)

Kaffeost fra Bjørnevatn (Finnmark)

Karveost (Akershus)

Kjesmus (Nord-Trøndelag)

Kjysel (Møre og Romsdal)

Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)

Kokost (Buskerud)

Larre fra Ytre Sogn (Sogn og Fjordane)

Lausmataost (Sogn og Fjordane)

Løpsoll (Sør-Trøndelag)

Mjølkost (Sogn og Fjordane)

Myk hvitost (Østfold)

Ost-tjuke (Sogn og Fjordane)

Ostebiff (Oslo)

Ostegomme fra Vefsn (Nordland)

Ostepinner (Svalbard)

Ostesoll (Hedmark)

Ostestenger fra Lyngseidet (Troms)

Prim av surmelk (Sogn og Fjordane)

Primsoll (Hordaland)

Pultost (Akershus)

Ramost fra Hornindal (Sogn og Fjordane)

Saupost (Sogn og Fjordane)

Skjærost fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Skjørost fra Dovre (Oppland)

Stabekks ostekake (Akershus)

Surost (Hedmark)

Surost (Sogn og Fjordane)

Søtost (Aust-Agder)

Søtost (Hordaland)

Søtprim (Møre og Romsdal)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen