• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Stabekks ostekake (Akershus)

Tradisjonsmat / Ost

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

BUNN:
15 Kornmo kjeks eller annen havrekjeks
75 g sukker
1/2 ts malt kanel
125 g smeltet meierismør
FYLL:
500-600 g kremost naturell
150 g sukker
2 vaniljestenger
2-3 ss sitronsaft
4 egg
RØMMELOKK:
5 dl lettrømme
7 ss sukker
frøene av 1 vaniljestang

Bruksanvisning

Ha kjeksene i en plastpose og kjevle over med kjevle slik at de blir finmalt. Bland inn sukker, kanel og smør og bland godt. Hell kjeksblandingen i formen og trykk den jevn ut. Bruk en kakeform på ca 26 cm i diameter.

Splitt vaniljestengene til fyllet og skrap ut frøene. Rør ost, sukker, vaniljefrø og sitronsaft til en glatt masse. Tilsett et egg av gangen under kraftig visping. Bre massen utover bunnen og stek kaken videre til ostemassen har stivnet:

I stekeovn ved 180 C - 10 min. for bare bunnen

I stekeovn ved 120 C - 20 min. for hele kaken.

Mens ostekaken stivner i ovnen lages rømmelokket. Splitt vaniljestangen og ta ut frøene. Bland rømme, sukker og vaniljefrø sammen og la det trekke mens ostekaken står i ovnen.

Øs rømmeblandingen over kaken straks den er ferdig og la den stå videre i ovnen ca 2 minutter. Avkjøl kaken. Server med en god bærsaus til.

Tradisjonsmat / Ost


Sum Oppskrifter 38 funnet


Eggost (Vest-Agder)

Eggost fra Budal (Sør-Trøndelag)

Eggost fra Gyland (Vest-Agder)

Gammelost (Vestfold)

Gome (Vest-Agder)

Gomme med egg (Rogaland)

Gommi (Telemark)

Jenteost (Vest-Agder)

Kaffeost fra Bjørnevatn (Finnmark)

Karveost (Akershus)

Kjesmus (Nord-Trøndelag)

Kjysel (Møre og Romsdal)

Kokaost fra Budal (Sør-Trøndelag)

Kokost (Buskerud)

Larre fra Ytre Sogn (Sogn og Fjordane)

Lausmataost (Sogn og Fjordane)

Løpsoll (Sør-Trøndelag)

Mjølkost (Sogn og Fjordane)

Myk hvitost (Østfold)

Ost-tjuke (Sogn og Fjordane)

Ostebiff (Oslo)

Ostegomme fra Vefsn (Nordland)

Ostepinner (Svalbard)

Ostesoll (Hedmark)

Ostestenger fra Lyngseidet (Troms)

Prim av surmelk (Sogn og Fjordane)

Primsoll (Hordaland)

Pultost (Akershus)

Ramost fra Hornindal (Sogn og Fjordane)

Saupost (Sogn og Fjordane)

Skjærost fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Skjørost fra Dovre (Oppland)

Stabekks ostekake (Akershus)

Surost (Hedmark)

Surost (Sogn og Fjordane)

Søtost (Aust-Agder)

Søtost (Hordaland)

Søtprim (Møre og Romsdal)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen