• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Svensk tekrans

Internasjonale / Sverige

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 pose tørrgjær
2 ss lunkent vann
1 2/3 dl melk
60 g mykt smør
2 ss sukker
1/2 ts salt
6 1/4 - 7 1/2 dl hvetemel
1 egg, lett pisket
1 eggeplomme, ekstra
1 ss kaldt vann

Fyll:
30 g smør
1 ss sukker
1 1/4 dl grovhakkede, skåldede mandler
1 1/4 dl blandede, tørre frukter
1 1/4 dl cocktailbær, halverte

Glasur:
2 1/2 dl melis
1-2 ss melk
2 dråper mandelessens

Bruksanvisning

Pensle en bakeplate med olje eller smeltet smør. Løs opp gjæren i vannet. La oppløsningen stå tildekket på et lunt sted i 5 min, eller til det bobler på overflaten.

Lunk melk, smør, sukker og salt i en kjele.

Sikt 5 dl hvetemel i en stor bolle. Tilsett gjæroppløsningen, melkeblandingen og det piskede egget. Bland godt til en glatt røre. Tilsett nok av resten av melet til det blir en bløt deig. Ha deigen ut ut på lett melet bord. Kna i 10 min eller til deigen er glatt og smidig. Legg den i en stor bolle, lett oljet bolle og pensle deigoverflaten med olje. Dekk med plast og la deigen stå til heving på et lunt sted i 1 time eller til den er hevet ferdig.

Fyll: Rør smør og sukker hvitt. Bland inn mandler, tørrede frukter og cocktailbær

Slå ned deigen og kna den i 1 min. Kjevle den ut til et 25 x 45 cm rektangel. Fordel fyllet over det hele, unntatt 2 cm fra kanten. Rull sammen deigen. Form en ring med skjøten under. Forsegl endene med en blanding av eggeplomme og vann. Legg ringen på bakeplaten.

Klipp hakk med 4 cm mellomrom i ytterkanten av ringen. Snu de klippede stykkene litt til siden og trykk dem flate. Dekk med plast. La ringen etterheve på et lunt sted i 45 min eller til den er tilstrekkelig hevet. Pensle med eggeplomme- og vannblandingen. Stek i forvarmet ovn på 180 C i 20-25 min, eller til den er gjennomstekt.

Dekk med folie hvis den ser ut til å bli for brun. Ta den ut av ovnen og legg den på rist til avkjøling.

Glasur: Ingrediensene røres sammen til en glatt glasur. Hell den over kaken. Server eventuelt med ekstra cocktailbær.

Internasjonale / Sverige


Sum Oppskrifter 35 funnet


Falu som vilt

Falukorv med karrieple

Falukorv med pepperrotsmak

Falukorv på grønnsakseng

Falukorv surprise

Gotlandsk sommernatt

Gottlandskaker

Hedenlunda pepperkaker

Helenakringler

Kongens pepperkaker

Laksesuppe fra Norrland

Leksandkake

Nynæskaker

Skåne-gås

Skånske havrekjeks

Skånske kavringer

Smålandske bondekringler

Svensk eplekake

Svensk juledrikk

Svensk kake

Svensk mumma

Svensk potetgrateng

Svensk safranbrød

Svensk sherrysild

Svensk sildesalat

Svensk sjokoladekake

Svensk tekrans

Svensk vestkystpizza

Svenske anisboller

Svenske hullkaker

Svenske kjøttboller

Svenske smørbrødkaker

Svenske wienerbrød

Sylteagurker, svensk type

Vesterås kavringer

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen