• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Sylteagurker, svensk type

Internasjonale / Sverige

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kg drueagurker
2 liter vann
150 g salt

Eddiklake:
3 dl eddik 7%
4 dl vann
750 g sukker
dillblomster
1/2 ts benzoesurt natron

Bruksanvisning

La agurkene ligge en halvtime i kaldt vann så eventuelt sand og jord får løse seg opp. Bytt vann og skrubb hver agurk lett med en myk børste. Skyll agurkene i et par rene vann. Legg dem på kjøkkenpapir så vannet renner godt av.

Bland salt og vann til saltlaken, og rør til saltet er oppløst. Legg agurkene i. Laken må dekke godt. Legg en tallerken på til press, og la agurkene ligge i laken natten over.

Sil laken opp i en stor bolle. Legg agurkene på glass sammen med dillblomster.

Kok opp eddik, vann og sukker. Rør av og til så sukkeret løser seg opp. Bland den varme eddiken med den kalde saltlaken. La det bli kaldt. Hell laken over agurkene.

Kok opp laken 3-4 ganger med 3-4 dagers mellomrom. La laken bli kald hver gang før den helles over agurkene igjen. Bland eventuelt i litt benzoesurt natron siste gang laken kokes opp. Konserveringsmidlet vil gjøre agurkene mer holdbare. Benzoesurt natron får du kjøpt på apotek.

Internasjonale / Sverige


Sum Oppskrifter 35 funnet


Falu som vilt

Falukorv med karrieple

Falukorv med pepperrotsmak

Falukorv på grønnsakseng

Falukorv surprise

Gotlandsk sommernatt

Gottlandskaker

Hedenlunda pepperkaker

Helenakringler

Kongens pepperkaker

Laksesuppe fra Norrland

Leksandkake

Nynæskaker

Skåne-gås

Skånske havrekjeks

Skånske kavringer

Smålandske bondekringler

Svensk eplekake

Svensk juledrikk

Svensk kake

Svensk mumma

Svensk potetgrateng

Svensk safranbrød

Svensk sherrysild

Svensk sildesalat

Svensk sjokoladekake

Svensk tekrans

Svensk vestkystpizza

Svenske anisboller

Svenske hullkaker

Svenske kjøttboller

Svenske smørbrødkaker

Svenske wienerbrød

Sylteagurker, svensk type

Vesterås kavringer

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen