Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g benfritt reinsdyrkjøtt
5 dl vann
1 ts salt
6-8 poteter
1 løk
2 gulrøtter
1/4 ts pepper
1/4 ts timian
Skjær kjøttet i terninger på ca 2x2 cm. Kok opp vannet og tilsett kjøtt og salt. Skru ned varmen og la det trekke ved ca 85 C i 30-45 minutter, eller til kjøttet er mørt.
Skrell poteter, gulrøtter og løk. Dette skjærer du i terninger og har opp i gryten. La alt koke opp og så trekke til potetene er møre, ca 30 minutter.
Tilsett timian og smak til med salt og pepper. Serveres med tyttebær, vørterbrød eller loff.
Dette er en tradisjonell samisk rett, som blant annet serveres i brylluper.
Biff av reinsdyrlår med paprikasaus
Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus
Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong
Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus
Lulegrateng med reinsdyr og epler
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Pita med reinskav og krydret fetaost
Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp
Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé
Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus
Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé
Reinsdyrsadel med soppkrustader
Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig
Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt