Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg reinkalvstek med ben, i skiver
1 ss olje
2 løk
1 ss hvetemel
1/2 ss tomatpuré
3 dl buljong
1 ts salt
5 pepperkorn
1 laurbærblad
5 tørkede einerbær
2 gulrøtter
100 g sjampinjonger
1 dl fløte
salt
pepper
Brun kjøttet i en stekegryte på begge sider.
Skrell og hakk løken. Tilsett løken, melet og tomatpureen. La alt steke en stund.
Hell på buljong og legg i krydderne. La alt koke på svak varme under lokk i ca 1 time eller til kjøttet løsner fra bena.
Skrell gulrøttene og skjær i små biter. Legges si gryten etter halve steketiden. Rens og skjær soppen i skiver og tilsett helt mot slutten av steketiden. Tilsett fløten og la det småputre i ca 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server gryten med kokte poteter og grønnsaker.
Biff av reinsdyrlår med paprikasaus
Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus
Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong
Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus
Lulegrateng med reinsdyr og epler
Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt
Pita med reinskav og krydret fetaost
Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp
Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé
Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus
Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé
Reinsdyrsadel med soppkrustader
Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus
Stuet reinsdyrtunge i butterdeig
Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt