• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Reinsdyrfilet med tunge

Kjøtt / Reinsdyr

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ytrefilet av rein, ca 600 g
2 reinsdyrtunger
4 pærer
2 ss ripsgelé
2 ss hakket rips, gjerne tørket
50 g frisk spinat
100 g skogsopp
3 persillerøtter
2 finhakkede sjalottløk
4 tørkede aprikoser
6 cl konjakk
1,5 dl portvin
3 dl viltkraft
1 dl crème fraîche eller seterrømme
3 ss usaltet smør
10 g tørket steinsopp eller lignende
2 ss finhakket persille

Bruksanvisning

Kok reinsdyrtungene i lettsaltet vann i ca 45 minutter. ”Skrell” tungene og la dem bli kalde. Skjær i tynne skiver på langs. Fres sjalottløk og aprikosbiter i usaltet smør. Kok ut pannen med konjakk og kraft. Vend forsiktig inn tungeskiver og persille. Smak til med salt.

Brun reinsdyrfiletene i usaltet smør. Krydre med salt og pepper.

Periodestek fileten i forvarmet ovn på 225 C, intervaller er 2 x 3 minutter.

Skrell pærene. Stek dem i panne over middels varme til de er gylne og møre. Tilsett ripsgelé og hakket rips. La det surre litt.

Stek soppen i usaltet smør over sterk varme. Tilsett spinatblader helt til slutt. Krydre.

Skrell persillerøtter og skjær i fine staver. Stekes gylne.

Lag sausen: Kok portvin og 3 dl kraft til det står igjen ca 2 dl. Tilsett tørket sopp og crème fraiche. La det koke til det får en fin, tykk konsistens. Siles før servering.

Legges pent opp på varme tallerkener.

Kjøtt / Reinsdyr


Sum Oppskrifter 70 funnet


Bidos

Biff av reinsdyrlår med paprikasaus

Brasert reinsdyrstek

Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus

Festsadel av rein

Finnastek

Finnbiff

Finnbiff med sopp

Fylte reinsdyrhjerter

Gravet reinsdyrfilet

Gryte med rein- eller elgskav

Hakkemat av rein

Helstekt reinsdyr ytrefilet

Jegerbiff av rein

Jegergryte av rein

Karbonader av rein

Koking av kraft

Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong

Kokt reinsdyrtunge

Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus

Leverbiff av rein

Lulegrateng med reinsdyr og epler

Mango med røkt reinsdyrstek

Norlandsgryte

Ovnsstekt reinsdyrhjerte

Ovnsstekt reinsdyrlår

Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt

Pita med reinskav og krydret fetaost

Reinsdyrbiff i form

Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp

Reinsdyrbiff med soppsaus

Reinsdyrfilet

Reinsdyrfilet i parmaskinke

Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé

Reinsdyrfilet med gulrotpuré

Reinsdyrfilet med tunge

Reinsdyrgryte

Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus

Reinsdyrlefse

Reinsdyrmedaljonger

Reinsdyrpostei

Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé

Reinsdyrsadel

Reinsdyrsadel med soppkrustader

Reinsdyrsauté i risrand

Reinsdyrstek

Reinsdyrsuppe

Reinsdyrsuppe fra Kautokeino

Reinskav med eggerøre

Reinskav med øl

Reinskav på pastaseng

Reinskav stekt i wok

Reinskavsalat

Reinskavsaus

Reinskavtortillas

Renskav med purre

Røket reinsdyr med salat

Salat med reinsdyrtunge

Samens reinsdyrgryte

Samisk sovas

Souvas med kantarellsaus

Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus

Spekket dyrefilet

Stekt reinsdyrsadel

Stuet reinsdyrtunge i butterdeig

Suppegryte med rein

Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt

Tørka reintunge

Urtemarinert reinsdyrstek i gryte

Ytrefilet av reinsdyr med rødvinssjy

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen