• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Reinsdyrfilet

Kjøtt / Reinsdyr

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

900 g renskåret ytrefilet
smør/olje
salt
nykvernet hvit pepper
Saus:
1 ss uraffinert sukker
3 ss bringebæreddik
6 dl kraft
4 dl kremfløte
3 ss smør
salt
500 g frisk sopp
300 g spinat
800 g mandelpoteter
smør til pannen
salt
pepper
litt finhakket timian

Bruksanvisning

Brun fileten pent i varm panne. Krydre. Sett kjøttet i stekeovnen ved 225 C til det svulmer og blir fast, ca 5-8 minutter, avhengig av størrelsen på fileten. La kjøttet hvile på kaldt brett i 10 minutter. Rett før servering setter du kjøttet på nytt i ovnen i 2-4 minutter. La kjøttet hvile noen minutter før det skjæres i skiver.

Sausen lager du ved å smelte sukkeret i en kjele og slå eddiken over. La det koke litt før kraft og kremfløte blir tømt oppi. La så det hele koke inn til 5-6 dl. Pisk inn 2-3 ss med smør og smak eventuelt til med litt salt.

Vask og rens spinaten grundig, og riv av stilken. Rens soppen og skjær den i fine skiver. Fres soppen i en kjele på sterk varme sammen med klaret smør og krydre med salt og nykvernet hvit pepper. Etter 2-3 minutter har du i spinaten og lar den frese sammen med soppen i 2-3 minutter.

Vask potetene godt, behold skallet. Skjær potetene i fine båter og kok dem knapt møre. Slå av vannet og fres potetene i panne med smør. Smak til med salt og pepper. Vend inn finhakket timian før servering.

Kjøtt / Reinsdyr


Sum Oppskrifter 70 funnet


Bidos

Biff av reinsdyrlår med paprikasaus

Brasert reinsdyrstek

Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus

Festsadel av rein

Finnastek

Finnbiff

Finnbiff med sopp

Fylte reinsdyrhjerter

Gravet reinsdyrfilet

Gryte med rein- eller elgskav

Hakkemat av rein

Helstekt reinsdyr ytrefilet

Jegerbiff av rein

Jegergryte av rein

Karbonader av rein

Koking av kraft

Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong

Kokt reinsdyrtunge

Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus

Leverbiff av rein

Lulegrateng med reinsdyr og epler

Mango med røkt reinsdyrstek

Norlandsgryte

Ovnsstekt reinsdyrhjerte

Ovnsstekt reinsdyrlår

Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt

Pita med reinskav og krydret fetaost

Reinsdyrbiff i form

Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp

Reinsdyrbiff med soppsaus

Reinsdyrfilet

Reinsdyrfilet i parmaskinke

Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé

Reinsdyrfilet med gulrotpuré

Reinsdyrfilet med tunge

Reinsdyrgryte

Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus

Reinsdyrlefse

Reinsdyrmedaljonger

Reinsdyrpostei

Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé

Reinsdyrsadel

Reinsdyrsadel med soppkrustader

Reinsdyrsauté i risrand

Reinsdyrstek

Reinsdyrsuppe

Reinsdyrsuppe fra Kautokeino

Reinskav med eggerøre

Reinskav med øl

Reinskav på pastaseng

Reinskav stekt i wok

Reinskavsalat

Reinskavsaus

Reinskavtortillas

Renskav med purre

Røket reinsdyr med salat

Salat med reinsdyrtunge

Samens reinsdyrgryte

Samisk sovas

Souvas med kantarellsaus

Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus

Spekket dyrefilet

Stekt reinsdyrsadel

Stuet reinsdyrtunge i butterdeig

Suppegryte med rein

Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt

Tørka reintunge

Urtemarinert reinsdyrstek i gryte

Ytrefilet av reinsdyr med rødvinssjy

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen