• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Reinsdyrsadel

Kjøtt / Reinsdyr

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kg fersk eller dypfryst reinsdyrsadel
evt 50-100 g spekk
1 ½ ts salt
nymalt pepper
Saus:
5 dl sjy
2 ss hvetemel
½ dl vann

Bruksanvisning

Forvarm stekeovnen til 175 C. Skjær bort seige hinner utvendig på sadelen hvis det ikke er gjort.

Fersk eller nesten tint sadel: Spekk sadelen ved å løsne kjøttet fra ryggbenet så mye at man kan legge tynne spekkskiver på begge sider langs benet. Krydre sadelen med salt og pepper. Surr sadelen med hyssing eller krympet bomullsgarn.

Legg sadelen i en langpanne. Stikk inn et kjøttermometer fra kortsiden slik at spissen kommer midt i den mest kjøttfulle delen.

Stek sadelen på nederste ribbe. Når termometeret viser 70 C er den rosa inni, ved 75 C er den gjennomstekt. Steketid 60-75 minutter.

Fryst sadel: Tines først i ovnen ca 30 minutter. Ta ut sadelen. Spekk, krydre og surr den som ovenfor. Stikk inn et kjøttermometer som ovenfor og stek til 70 eller 75 C.

Ta i begge tilfeller ut den ferdige sadelen. Dekk den med aluminiumsfolie og la den hvile i ca 15 minutter før den skjæres opp. Ta vare på sjyen. Kok ut pannen med litt varmt vann og bland det med sjyen.

Lag sausen: Kok opp sjyen. Visp sammen mel og vann. Visp jevningen i sausen og kok i 3-4 minutter. Tilsett fløten og smak til sausen med rispsgelé, geitost, 1-2 ss vin (sherry eller madeira).

Skjær løs kjøttet fra bena. Skjær det i skiver på skrå. Legg dem eventuelt tilbake på bena.

Server med kokte eller stekte poteter, broccoli, bønner, erter, rips- eller rognebærgelé og for eksempel sylteløk eller sylteagurk.

Kjøtt / Reinsdyr


Sum Oppskrifter 70 funnet


Bidos

Biff av reinsdyrlår med paprikasaus

Brasert reinsdyrstek

Farsert reinsdyrhjerte i fløtesaus

Festsadel av rein

Finnastek

Finnbiff

Finnbiff med sopp

Fylte reinsdyrhjerter

Gravet reinsdyrfilet

Gryte med rein- eller elgskav

Hakkemat av rein

Helstekt reinsdyr ytrefilet

Jegerbiff av rein

Jegergryte av rein

Karbonader av rein

Koking av kraft

Kokt reinkjøtt med margben, tunge og buljong

Kokt reinsdyrtunge

Kokt reinskjøtt med pepperrotsaus

Leverbiff av rein

Lulegrateng med reinsdyr og epler

Mango med røkt reinsdyrstek

Norlandsgryte

Ovnsstekt reinsdyrhjerte

Ovnsstekt reinsdyrlår

Pannekake med røkt reinsdyrkjøtt

Pita med reinskav og krydret fetaost

Reinsdyrbiff i form

Reinsdyrbiff med rognebærsaus og skogsopp

Reinsdyrbiff med soppsaus

Reinsdyrfilet

Reinsdyrfilet i parmaskinke

Reinsdyrfilet med epler og rognebærgelé

Reinsdyrfilet med gulrotpuré

Reinsdyrfilet med tunge

Reinsdyrgryte

Reinsdyrkoteletter med rosépeppersaus

Reinsdyrlefse

Reinsdyrmedaljonger

Reinsdyrpostei

Reinsdyrpostei med grønn pepper i gelé

Reinsdyrsadel

Reinsdyrsadel med soppkrustader

Reinsdyrsauté i risrand

Reinsdyrstek

Reinsdyrsuppe

Reinsdyrsuppe fra Kautokeino

Reinskav med eggerøre

Reinskav med øl

Reinskav på pastaseng

Reinskav stekt i wok

Reinskavsalat

Reinskavsaus

Reinskavtortillas

Renskav med purre

Røket reinsdyr med salat

Salat med reinsdyrtunge

Samens reinsdyrgryte

Samisk sovas

Souvas med kantarellsaus

Souvastekte reinsdyrkoteletter med tomatsaus

Spekket dyrefilet

Stekt reinsdyrsadel

Stuet reinsdyrtunge i butterdeig

Suppegryte med rein

Tyttebærgrateng med reinsdyrkjøtt

Tørka reintunge

Urtemarinert reinsdyrstek i gryte

Ytrefilet av reinsdyr med rødvinssjy

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen