• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Helstekt spedgris på beiravis

Kjøtt / Svin

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser


1 spedgris, 3 ½ - 5 kg, vasket og renset
FYLL (kan skøyfes):
2 ss usaltet smør
1 svinelever, ca 250 g, grovhakket
2 løk, hakket
2 tomater, flådd og hakket
1 stykke skinke, ca 500 g, hakket
125 g svarte oliven nedlagt i olje, uten steiner, grovhakket
2 ss hvetemel, blandet med 2 ss vann, til en grøt
2 eggeplommer eller 1 helt egg, vispet
salt
nymalt pepper
KRYDDERBLANDING:
250 g smult, smeltet og avkjølt, eller 2 ½ dl olivenolje
60 g bacon, finhakket
4 hvitløkfedd, finhakket
½ dl bladpersille, hakket
1 ts salt
2 ts nymalt pepper
2 ½ dl tørr hvitvin

Bruksanvisning

Over hele Portugal serveres helstekt spedgris ved spesielle anledninger. Denne oppskriften er fra byen Coimbra i Beira Litoral, der en god del av Portugals griser ales opp.

Grisen blir tradisjonelt stekt i vedovn eller på spidd over åpen ild, men en vanlig stekovn går også bra.

Du kan be slakteren spesialbestille spedgrisen. Når du så går for å hente den, ber du om at han åpner den fra buken og tar ut innmaten, men tar vare på leveren.

Du trenger også en stor langpanne med rist som hever grisen litt opp, slik at skinnet blir sprøtt.

Du kan fylle spedgrisen eller la være, men server den med stekte poteter, bladgrønnsaker dryppet med piri-piri-saus (se egen oppskrift) og en tallerken med appelsinbåter. Skjenk en ikke for fyldig rødvin i glassene.

Skyll grisen godt utenpå og inni.

Hvis du skall ha fyll: Smelt smøret i en stekepanne på middels varme. Ha i leveren og stek den i ca 5 minutter, til bitene er lysebrune. Ta dem opp med hullsleiv, legg dem på en tallerken og sett til side. Ha løken i smøret som er igjen i pannen, og la den frese i ca 15 minutter, til den er gyllen. Ha i tomater og fres i 5 minutter under omrøring.

Legg leveren tilbake i pannen sammen med skinke og oliven. Rør inn mel- og vanngrøten og stek i ca 5 minutter på svakeste varme, slik at det tykner. Smak til med salt og pepper. Ta pannen av varmen og la det bli kaldt. Øs fyllet opp i buken på grisen og sy sammen med kjøkkenhyssing.

Lag krydderblandingen: Rør sammen smult eller olivenolje, bacon, hvitløk,persille, salt og pepper i en liten bolle. Gni denne blandingen over hele grisen utvendig. Hvis du ikke har fylt grisen, gnir du den også innvendig med blandingen. La grisen marineres i romtemperatur i 2 timer.

Sett stekeovnen på 220 C.

Dekk til ører og hale på grisen med aluminiumsfolie. Legg grisen med ryggen ned på rist i en langpanne og stek den i 20 minutter. Skru ned temperaturen til 180 C og stek videre i 1 time. Drypp grisen hvert kvarter med hvitvin. Snu grisen og fortsett stekingen til et steketermometer i den tykkeste delen viser 72 C. Det tar ca 1 time.

Flytt grisen forsiktig over på en skjærefjel. Skjær av hodet og ta ut fyllet med skje. Ta av dets prø skinnet og del grisen i fire. Skjær kjøttet fra bog og skinker. Del opp ribben. Legg kjøttet på et stort fat og server.

Kjøtt / Svin


Sum Oppskrifter 241 funnet


Amerikansk ribbe

Aspargesgratinert svinefilet

Bakt rødvinsribbe

Bayonneskinke

Bayonneskinke med ananas

Biff Alexander

Bogstek i folie

Brasterte svinekoteletter med sjampinjong

Bresert sideflesk

Chili New Mexico

Chop suey

Dansk ribbenstek

Dansk ribbestek med tranebærsaus

Engelsk sommersylte

Eplekoteletter

Fattigmannsgryte

Filet Marielle

Florentinsk svinekam

Foliekokt skinke med salat

Forlorne fugler

Fylt ingefærschnitzel

Fylt sideflesk

Fylt svinekam

Fylte svineruller

Glasert skinke

Glasert svinekam

Glaserte skiver av hamburgerrygg

Gourmet koteletter

Gratinert svinefilet

Griljert juleskinke med urteglasur

Griljerte svinekoteletter

Griljerte syltelabber

Grillede sommerkoteletter med potetmos

Grillede svinekoteletter med tomatsaus

Grilling av kjøtt i skiver

Grillsteking i ovn

Gryte med svinehjerte og grønnsaker

Gulasj med zucchini

Hamburgerkoteletter med epler og kål

Hamburgerrygg

Hamburgerrygg med madeirasaus

Helstekt indrefilet med mandarinsaus

Helstekt spedgris på beiravis

Helstekt svineribbe

Hodesylte

Honningglasert ribbe

Hverdagssylte

Hvitløkstek

Høkerpanne

Indonesisk gryte

Ingefærskinke

Innbakt fylt hamburgerrygg

Italienske svinerulader

Jambalaya

Jegerkotelett

Juleribbe

Juleribbe med sprø svor

Kantarell-koteletter

Karibien wraps

Kavarma

Kinesiske kjøttboller

Kjøtt- og eplegryte

Kjøtt- og rødbetgryte

Koking av kraft

Kokt fleskeben

Kokt salt skinke

Kokt skinkeknoke

Kokt svinekam

Kokt svinenakke

Kokt svinetunge

Kokt tunge med valnøttsaus

Kokte griselabber

Kotelett og pølsegryte

Koteletter i pakke

Kotelettkam med leverposteikrem

Krydrede hamburgerkoteletter

Kålrulett med svinekotelett

Lettsaltet ribbe med bønneragout

Lettsaltet skinke

Lettsaltet svineknoke i potetlefse

Leverbiff med rosmarinduft

Leverpudding av svin

Louisiana ris

Mager leverpostei

Marinert svinebog

Marinert svinefilet

Marinert svinefilet med paprika og hvitløk

Marinert tynnribbe

Marinerte løvskiver på spyd

Marinerte svinekoteletter med grønne bønner

Meatloaf med bacon

Medisterribbe

Melboller med svinekjøtt

Mørbradgryte

Nakkekoteletter med ost

Nakkekoteletter med soppsaus

Nordafrikansk kotelettrad

Nyreragu

Olivenkotelett

Orientalsk marinade til svin

Orientalsk ribberett

Orientalsk svinefilet

Ostegratinerte koteletter

Ostekoteletter med paprika

Ostekoteletter med spinat

Ostemørbrad

Ovnsbakt skinke

Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek

Panert røket svinekam med pepperrotfløte

Panert skinke

Panerte svinekoteletter

Partystek

Pepperbiff med bratwurst

Persillespekket svinefilet

Pesto wraps

Philips svinegryte

Portvinsmarinert svinefilet

Ribbe

Ribbe med epler, svisker og rødkål

Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter

Ribbe på grill

Ribbenstek

Ribbenstek med kastanjer og skogsopp

Ribberull med hvitløk

Ristet hamburgerrygg

Rullesylte

Rumenske paprikanyrer

Røket svinekam med smakelig følge

Røkt skinke med rosinsaus

Saltimbocca a la Romana

Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus

Selvrøkt svinestek

Sennepsgratinert juleskinke

Sichuan spareribs

Sitrusskinke

Sjampinjongstuet svinefilet

Skinke i aspik

Skinke med appelsiner

Skinke med eple og boller

Skinkerulader

Skinkestek

Skinkestek med rosmarin

Små svinekebab

Snarlagede svinekoteletter

Snitzel

Snitzel med erter og potetmos

Sommerkoteletter med surkålblanding

Sommermat med hamburgerrygg

Soppgratinert svinefilet

Spareribs

Sprøstekt svineribbe

Stekt lettsaltet flesk

Stekt lettsaltet flesk med eple og løk

Stekt skinkebiff

Stekt svinefilet

Stekte svinekoteletter

Store kjøttboller på ris

Sursøtt svin

Sveitserschnitzel med rösti

Svin med pasta

Svin med syltede endiver

Svine-pörkölt

Svinebog i gryte

Svinebog med eple og karri

Svinebog med sandskjell

Svinefilet gratinert med sopp

Svinefilet med bananer

Svinefilet med ingefær og honning

Svinefilet med osteskiver og paprikasalat

Svinefilet surprise

Svinegryte med rosiner

Svinekam med fiken

Svinekam med frukt

Svinekam med paprikasaus

Svinekam med rosenkål

Svinekam med urteost

Svinekebab

Svinekjøtt i sursøt saus

Svinekjøtt med egg og sopp

Svinekjøtt med grønne bønner

Svinekjøtt med honning

Svinekjøtt med honningsopp

Svinekjøtt med paprika og ananas

Svinekjøtt med paprika og tomater

Svinekjøtt med sitron og spisskummen

Svinekjøtt med svisker

Svinekjøtt med søt/sur saus

Svinekjøtt som i Hellas

Svinekjøttdip

Svineknoke i honning og mørkt øl

Svineknoke med gjæret kål

Svinekoteletter i grillpakke

Svinekoteletter i krydret saus

Svinekoteletter i rosmarinsaus

Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus

Svinekoteletter med cornflakes

Svinekoteletter med epleskiver

Svinekoteletter med fennikel

Svinekoteletter med friske erter og mandler

Svinekoteletter med hvitløksaus

Svinekoteletter med kryddersaus

Svinekoteletter med porcinipasta

Svinekoteletter med pølse

Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus

Svinekoteletter med urter

Svinemedaljonger

Svinemedaljonger i plommesaus

Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus

Svinemørbrad med ost og spaghetti

Svinenakke med kryddersmak

Svineragout med bambusskudd

Svineribbe

Svineribbe med krydret saus

Svinerulader med ansjos

Svineschnitzel med sopp

Svinesnitsler med oregano og sitron

Svinestek i ovn

Svinestek med kajunfyll

Svinestek med salvie og epler

Svinestek med sjampinjong

Svinestek med sprø svor

Svinestek panert med honning

Svinestek på italiensk manér

Svinestek spekket med oliven

Svinestek stekt i gryte

Svinestrimler med mais

Svinestærs

Sviskespekket svinefilet

Swinewok

Sylte

Sylte av skinkeknoke

Syltelabber

Søndagsgryte

Tacos på meksikansk

Terrine av lettsaltet svineknoke

Ungarsk ribbe

Ungarsk sideflesk

Urteschnitzel

Viking-koteletter

Wok med strimlet svinekjøtt

Woket svinekjøtt med grønnsaker

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen