Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ kg svinenakke, svinekam eller skinke med ben
1 ts salt
1 krm pepper
1 krm støtt rosmarin
saus:
6 dl sjy + vann
evnt ½-1 buljongterning
3 ss hvetemel
1-2 ss fløte
Skjær bort svoren på skinken eller rut svoren.
Forvarm stekeovnen til 175 C. Legg svinenakken, -kammen eller skinken med den fete siden opp i en ildfast form eller liten langpanne. Salt og krydre kjøttet. Stikk inn et kjøttermometer slik at hele røret dekkes, og spissen kommer i den tykkeste delen av kjøttet.
Plasser ovnsristen på nederste ribbe, sett inn kjøttet og stek i 90-105 minutter. Ta ut steken når termometeret viser riktig kjernetemperatur, 76 C.
Legg steken på et fat eller spekefjel. Dekk den med aluminiumsfolie og la den stå i 10-15 minutter. Da blir den lettere å skjære opp.
Mål sjyen, kok ut formen med vann og bland det i sjyen. Smak eventuelt til med smuldret buljongterning. Rør ut melet i litt vann, rør ned jevningen og kok sausen i 3-4 minutter. Smak den til med fløte.
Skjær løs kjøttet fra eventuelle ben. Skjær kjøttet i jevne skiver.
Brasterte svinekoteletter med sjampinjong
Dansk ribbestek med tranebærsaus
Glaserte skiver av hamburgerrygg
Griljert juleskinke med urteglasur
Grillede sommerkoteletter med potetmos
Grillede svinekoteletter med tomatsaus
Gryte med svinehjerte og grønnsaker
Hamburgerkoteletter med epler og kål
Helstekt indrefilet med mandarinsaus
Kotelettkam med leverposteikrem
Lettsaltet ribbe med bønneragout
Lettsaltet svineknoke i potetlefse
Marinert svinefilet med paprika og hvitløk
Marinerte svinekoteletter med grønne bønner
Ovnsstekt svinenakke, svinekam eller skinkestek
Panert røket svinekam med pepperrotfløte
Ribbe med epler, svisker og rødkål
Ribbe med soyasaus og eksotiske frukter
Ribbenstek med kastanjer og skogsopp
Røket svinekam med smakelig følge
Schnitzel på svinekjøtt med tomatsaus
Sommerkoteletter med surkålblanding
Stekt lettsaltet flesk med eple og løk
Svinefilet med ingefær og honning
Svinefilet med osteskiver og paprikasalat
Svinekjøtt med paprika og ananas
Svinekjøtt med paprika og tomater
Svinekjøtt med sitron og spisskummen
Svineknoke i honning og mørkt øl
Svinekoteletter i krydret saus
Svinekoteletter i rosmarinsaus
Svinekoteletter i urtekrydret tomatsaus
Svinekoteletter med cornflakes
Svinekoteletter med epleskiver
Svinekoteletter med friske erter og mandler
Svinekoteletter med hvitløksaus
Svinekoteletter med kryddersaus
Svinekoteletter med porcinipasta
Svinekoteletter med sitron- og hvitløksaus
Svinemedaljonger med røsti poteter og sjøkreps i skalldyrsaus
Svinemørbrad med ost og spaghetti
Svinesnitsler med oregano og sitron